PSV wil stadion voor 50.000 toeschouwers, onderzoek naar uitbreiding of nieuwbouw

8 januari 2014 om 18:09
nl
PSV wil graag een stadion waar plaats is voor 50.000 toeschouwers. Dat heeft de club zojuist bekendgemaakt op een bijeenkomst in Gran Canaria, waar de selectie op trainingskamp is. Of dat kan door uitbreiding van het huidige stadion of een nieuw stadion moet onderzoek uitwijzen.
Geschreven door

Algemeen directeur Tiny Sanders presenteerde woensdag de toekomstvisie voor de komende vijf jaar voor de Eindhovense club. Behalve een groter stadion krijgt ook jeugdcomplex van De Herdgang een opknapbeurt.
Harrie Timmermans, voorzitter van de PSV-supportersvereniging, zegt enigszins verrast te zijn door de aankondiging net na de nieuwjaarsreceptie. "Ambities zijn goed, maar ik ben wel benieuwd naar de concrete invulling. Op de huidige locatie liggen toch wel veel sentimenten en gevoelens", zegt Timmermans.
JeugdDe jeugdopleiding krijgt de komende jaren nog meer prioriteit. Minstens 50 procent van de selectie zou in de toekomst uit de eigen jeugd moeten komen. Ook is het streven dat oud-spelers steeds vaker bij de club betrokken blijven.
Verder wil PSV intensief gaan samenwerken met de Internationale school in Eindhoven. De club wil in de toekomst alle jeugdspelers daar gaan plaatsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.