Video

Alternate Reality Game voor het eerst in Brabant: echt of nep?

14 januari 2014 om 18:02 • Aangepast 24 april 2020 om 08:09
nl
Studenten van de minor Transmedia storytelling ontwikkelden een van de eerste Alternate Reality Games van Brabant: S.O.C.I.A.L. Een spel dat zich zowel online als in de openbare ruimte afspeelt. Fictie en werkelijkheid lopen door elkaar. Fan van Wie is de mol of CSI? Dan is S.O.C.I.A.L misschien wel iets voor jou…
Profielfoto van
Geschreven door

Alternate Reality Games, snel vertaald aangepaste werkelijkheidsspelen, zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Een ARG probeert je onderdeel van het verhaal te maken door je echte conversaties te laten voeren met fictieve karakters en fictieve elementen toe te voegen aan de echte wereld.
Mysterieuze briefOnlangs kregen ruim achthonderd inwoners van Tilburg een brief op de deurmat waarin ze op mysterieuze duidelijk werd gemaakt dat ze geselecteerd waren om mee te doen.
'De brief was erg vaag, ze zochten mensen die een groot avontuur willen aangaan, geen 9 tot 5 mentaliteit hebben en een revolutie willen ontketenen binnen Tilburg', zegt een ontvanger van de brief. 'Ik voelde me best vereerd, het leek alsof ik was uitgekozen.' Inmiddels is duidelijk dat iedereen zich kan aanmelden via de website van S.O.C.I.A.L.
ActeursDavid Meerland is de 'oprichter' van S.O.C.I.A.L. "S.O.C.I.A.L. is een organisatie die mensen binnen Tilburg een beter en rijker leven wil geven." De organisatie wil dat doen door gebruik te maken van elkaars netwerk, af te spreken op bijzondere locaties in Tilburg en het aanbieden van geheime evenementen. "Tilburg is een stad met zoveel talent, maar er wordt niks mee gedaan. Iedereen zit vast in patronen zoals werk, school, vrije tijd. Wij willen deze werelden combineren" vertelt David.
Echt of nep?Na enige research blijkt dat het karakter van David Meerland is verzonnen. "Of dit nep is? Alles wat je krijgt, is echt. Het is een avontuur. Dat moet je aangaan maar je krijgt er veel voor terug." Speler Manon Neggers vind het allemaal heel erg professioneel over komen. "Ik weet dat het een spel is, ik krijg opdrachten die ik met wachtwoorden moet unlocken. Het mysterieuze vind ik juist heel erg spannend."
Een andere speler is het daar niet mee eens. "Ik zie wel dat het door studenten is gemaakt, maar ben wel benieuwd hoe het allemaal verder gaat." De game is vorige week online van start gegaan een loopt nog enkele weken. Aanmelden kan nog via de website van S.O.C.I.A.L.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.