Video

Grote controle op camping Fort Oranje in Rijsbergen

28 januari 2014 om 12:58
nl
Op camping Fort Oranje in Rijsbergen zijn de gemeente en de politie dinsdagochtend in alle vroegte begonnen met een handhavingsactie. De actie duurde bijna de hele dag. In totaal zijn acht mensen aangehouden. Er zijn controles uitgevoerd om illegale bewoning en uitkeringsfraude op te sporen. Ook is gekeken naar overtredingen van de Milieuwet.
Geschreven door

Zo'n 170 mensen werkten vanaf halfzes mee aan de actie. De weg naar de camping werd afgesloten en er was veel politie op de been.
Meerdere instantiesAan de actie deden onder meer de gemeente Zundert, de politie, de brandweer, de Belastingdienst, de GGD, het Openbaar Ministerie (OM), de Koninklijke Marechaussee en de Milieurecherche mee.
De actie is onderdeel van de Taskforce Brabant Zeeland die strijdt tegen de georganiseerde criminaliteit. Volgens een woordvoerster van de gemeente Zundert 'zijn er verschillende signalen binnengekomen dat dingen niet kloppen'.
Twee aanhoudingenIn de eerste uren van de inval werden twee mensen aangehouden. Eén persoon werd aangehouden om DNA af te staan voor onderzoek en een tweede werd opgepakt voor het opgeven van een valse naam.
De gemeente kwam later dinsdag met de overige resultaten van de actie.
HennepkwekerijenPrecies een week geleden was er ook al een grote actie op het campingterrein. Vijftien agenten zochten toen naar hennepkwekerijen. Duizenden stekjes en tweehonderd planten werden toen in beslag genomen en vier verdachten werden opgepakt.
Fort Oranje telt ruim zevenhonderd kampeerplaatsen, vooral voor stacaravans. In 2009 en 2010 werden ook al hennepkwekerijen op de camping ontdekt. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.