Oud-directeur Koepelgevangenis Breda gehoord in jongerenprostitutiezaak rond topambtenaar Demmink

11 februari 2014 om 07:52
nl
Bart Molenkamp, oud-directeur van de Koepelgevangenis in Breda en de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught, wordt in maart onder ede gehoord in de affaire rond voormalig topambtenaar Joris Demmink. Dat schrijft dagblad Trouw dinsdag.
Geschreven door

De voormalige secretaris-generaal zou in de jaren negentig Turkse minderjarige jongens hebben verkracht. Twee Turkse mannen deden aangifte van kindermisbruik. Demmink heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Het gerechtshof in Arnhem besloot in januari dat Demmink strafrechtelijk wordt vervolgd.
RolodexzaakOok Jacques van Huet was destijds gevangenisdirecteur en zal in maart voor de rechtbank in Utrecht worden gehoord door stichting De Roestige Spijker. De stichting wil zo het onderzoek van politie en justitie naar een netwerk in de jongensprostitutie, de zogenoemde Rolodexzaak, nieuw leven inblazen. Het onderzoek zou van bovenaf zijn gesaboteerd.
Ook wil stichting De Roestige Spijker een documentaire verspreiden over de oud-secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Demmink, tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, wil dit voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.