Video

Nierpatiënt tevreden over thuisbehandeling: 'Nu kan zelfs familie op bezoek komen'

12 maart 2014 om 18:19 • Aangepast 24 april 2020 om 10:17
nl
Voor de 73-jarige nierpatiënt Wijnstekers uit Eindhoven is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld: thuis geholpen worden met het zuiveren van zijn bloed. "Het geeft mij veel rust. Nu kan tijdens de behandeling zelfs familie op bezoek komen om een kop koffie te komen drinken."
Profielfoto van
Geschreven door

Wijnstekers is al enkele jaren nierpatiënt. Sinds tweeënhalf jaar wordt hij thuis geholpen. Niet alleen zijn leven is daardoor compleet veranderd, ook zijn huis is helemaal aangepast. "Er is extra elektriciteit en er zijn ook waterleidingen aangelegd. Toch zou Wijnstekers niet meer voor dialysatie naar het ziekenhuis willen. "Als het apparaat kapot is, moet het, maar ik zie daar altijd enorm tegenop. Thuis ben ik toch meer op mijn gemak."
Wereld Nieren DagWoensdag is het Wereld Nieren Dag, World Kidney day. Over de hele wereld is er dan aandacht voor nierpatiënten en hoe hun situatie te verbeteren is. Ook het Eindhovense Catharinaziekenhuis staat stil bij deze dag. Dat is niet zo verwonderlijk want,  het Catharina is gespecialiseerd in nierziekte.
Janneke Bresser van de nierpatiëntenvereniging Catharinaziekenhuis/Elkerliekziekenhuis vertelde erover in het Omroép Brabant-programma 'Onder Ons'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.