De Spoorzone in Tilburg: een kans of een catastrofe?

16 april 2014 om 18:51 • Aangepast 24 april 2020 om 11:44
nl
Tot op dit moment is er 160 miljoen euro besteed aan de ontwikkeling van de Spoorzone in Tilburg. Sinds er in 1997 voor het eerst over de ontwikkeling van het gebied werd gepraat, zijn er heel veel verschillende plannen de revue gepasseerd. 42Media heeft in opdracht van Omroep Brabant de volledige Spoorzone in beeld gebracht.
Geschreven door

Tilburg is al zeventien jaar bezig met de vraag wat er nu precies moet gebeuren met het gebied ten noorden van het spoor, dat in totaal 75 hectare groot is. Op dit moment ligt een groot gedeelte van die grond braak. Er is veel gerealiseerd, maar er zijn ook veel plannen niet doorgegaan.
Er had al een stadscampus gevestigd moeten zijn, bruisend door studenten en kennisinstellingen. Fontys had er moeten zitten. Er is gewacht op grote investeerders, gesproken over een indoorwielerbaan, een concerthal.
Blik op de Spoorzone42Media heeft in opdracht van Omroep Brabant de volledige Spoorzone in beeld gebracht op de multimediale website www.omroepbrabant.nl/spoorzonetilburg. De plannen, de kosten, wat er nu gaande is in het gebied en wat er mogelijk nog gaat gebeuren.
Een blik op de Spoorzone, want wat is het nu? Een kans of een catastrofe?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.