Drugsverdachte na achtervolging op A16 bij Hazeldonk aangehouden

7 mei 2014 om 16:13
nl
Een 27-jarige automobilist is na een achtervolging dinsdagavond op de snelweg A16 bij grensovergang Hazeldonk aangehouden. Tijdens de achtervolging heeft hij meerdere tassen met onder andere hennep uit de auto gegooid.
Geschreven door

Agenten zagen de man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Rotterdam in de buurt van een coffeeshop in een auto met een Frans kenteken contact maken met de bestuurder van een andere auto. De agenten besloten de bestuurders in de gaten te houden en volgden hen toen ze wegreden.
Gevaar voor omgevingToen duidelijk werd dat beiden via de A16 naar de Belgische grens reden, besloten de agenten de man een stopteken te geven om hem te controleren. De andere auto lieten de agenten gaan. De man negeerde het stopteken en ging ervandoor. De bestuurder overtrad tijdens de achtervolging bijna alle denkbare verkeersregels en veroorzaakte gevaar voor zichzelf, de politie en andere weggebruikers.
Met behulp van een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee is de man uiteindelijk klemgereden en aangehouden. De tassen met hennep die de man uit de auto gooide, zijn in beslag genomen. Ook zijn auto is in beslag genomen. De verdachte is weer teruggebracht naar Rotterdam, waar hij de nacht in de politiecel moest doorbrengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.