Eigenaar pand Uden waar twee doden werden gevonden vecht sluiting door burgemeester aan

13 mei 2014 om 03:06 • Aangepast 24 april 2020 om 12:46
nl
Ondernemer Iwan van Lankvelt gaat juridische stappen nemen tegen burgemeester Henk Hellegers van Uden. In zijn bedrijfsruimte aan de Nijverheidsstraat in Uden werden vorige maand twee doden gevonden in een drugslab. Van Lankvelt is daar erg van geschrokken, maar zegt daar niet verantwoordelijk voor te zijn.
Geschreven door

Hij is het niet eens met het besluit van de burgemeester dat zijn bedrijfsruimte voor een jaar gesloten wordt. Volgens Van Lankvelt is de huurder van het pand, Alper Caydi (25), verantwoordelijk voor de ontstane situatie.
Van Lankvelt ging op 28 april samen met Caydi een kijkje nemen in de bedrijfsruimte. De twee mannen aan wie Caydi het pand weer had onderverhuurd, hadden niet betaald en hij wilde verhaal halen. Toen Van Lankvelt de deur open had weten te krijgen door het slot uit te boren, vonden de mannen de twee doden in het drugslab.
'Ik vind dat onterecht'Er werden ook honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs aangetroffen. Om die reden besloot de burgemeester om het pand voor een jaar te sluiten. "Ik vind dat onterecht", laat Van Lankvelt weten op Radio 1. Hij wil er nu met juridische stappen voor zorgen dat zijn bedrijfsruimte weer open mag.
Van Lankvelt vindt het gek dat zijn pand gesloten wordt. Officieel kan een pand alleen gesloten worden als er drugs zijn gevonden, niet bij de vondst van gevaarlijke stoffen. "Ik zou het daarom graag anders zien. Vanochtend heb ik een goed gesprek gehad met de burgemeester, ik hoop dat we er uiteindelijk nog uit komen", aldus de pandeigenaar.
'Mijn leven is kapotgemaakt'Huurder Alper Caydi (25), eigenaar van D.A.C. Carcleaning, verhuurde na betalingsproblemen het pand van Van Lankvelt onder aan twee Limburgers, die ruimte zochten voor een rioleringsfirma.Vorige week schreef Caydi zijn zaak uit bij de Kamer van Koophandel. Zes van zijn acht klanten zijn bij hem weggegaan. "Deze ramp heeft mijn leven kapot gemaakt", vertelde hij eerder in gesprek met Omroep Brabant.
Burgemeester Hellegers gaf een uitgebreide verklaring voor het sluiten van het pand. "Er zijn machines én grondstoffen aangetroffen om harddrugs te vervaardigen. Hierdoor is het zeer aannemelijk dat deze harddrugs in het pand aanwezig waren, danwel zouden zijn na vervaardiging", aldus de burgervader.
'Drugsoverlast groeiend probleem'In gesprek met Radio 1 gaf Hellegers aan dat hij als burgemeester zich onvoldoende gesteund voelt door de Tweede Kamer. "We hebben meer bevoegdheden nodig. De politiek in Den Haag moet er meer bovenop zitten. Drugsoverlast in Brabant is een groeiend probleem."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.