Henk Krol prijst besluit 50PLUS om Klein weg te sturen, terugkeer Krol in Kamer 'niet uitgesloten'

28 mei 2014 om 20:47
nl
Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft een 'wijs besluit' genomen door fractievoorzitter Norbert Klein te vragen zijn zetel op te geven. Dat zei Henk Krol uit Eindhoven, oud-fractievoorzitter van 50PLUS, woensdag. Krol reageert op het uiteenvallen van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS woensdag.
Geschreven door

Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft het vertrouwen in Klein opgezegd omdat hij woensdag zijn enige fractiegenoot Martine Baay uit de fractie heeft gezet wegens een 'onherstelbare vertrouwensbreuk'. Het bestuur betreurt dat besluit en is het er niet mee eens.
"Norbert Klein wordt daarom verzocht zijn zetel ter beschikking te stellen. Het hoofdbestuur beschouwt vanaf heden Martine Baay als vertegenwoordiger van 50Plus in de Tweede Kamer", zo luidt een verklaring van het bestuur.
Belangen beste bij BaayVolgens Krol heeft het bestuur gekeken wie de belangen van de doelgroep het beste kan behartigen en is dat niet Klein, maar Kamerlid Martine Baay. Norbert Klein blijft in de Tweede Kamer de fractie van 50PLUS vormen. Martine Baay gaat verder als eenmansfractie onder haar eigen naam, maar vertegenwoordigt wel de partij 50PLUS.
Krol wil niet vooruitlopen op een eventuele terugkeer van hemzelf in de Tweede Kamerfractie van de partij. "Mij heeft nog geen verzoek bereikt. Ik zie ook geen vacature. Eerst maar eens zien wat er nu gebeurt.''
Terugkeer Krol 'niet onmogelijk'Eerste Kamerlid en mede-partijoprichter Jan Nagel van 50PLUS acht het 'niet onmogelijk' dat Henk Krol terugkeert. "Hij heeft geen strafbare feiten gepleegd en hij heeft een grote aantrekkingskracht'', zei Nagel woensdag in het televisieprogramma EenVandaag. Baay spreekt tegen dat ze op korte termijn zou willen plaatsmaken voor Krol.
In februari was 'een terugkeer van Henk Krol als Tweede Kamerlid van 50Plus in de verste verte niet aan de orde', zo stelde  Nagel destijds tegen Omroep Brabant.
Opstappen KrolKrol stapte vorig jaar op als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.