De wedstrijd van het jaar: Het NK Vis(ch)bakken is gewonnen door Ronald Vink
De jury had het loodzwaar en na afloop waarschijnlijk ook enorme maagpijn: in amper vier uur tijd moesten ze dertig porties gebakken zalm en dertig porties gebakken rode poon naar binnen werken.
Stinkende vette walm De deelnemers aan 'de wedstrijd van het jaar' bakten hun vis op nostalgische kacheltjes die op hout werden gestookt. Boven het oude vestingstadje hing dan ook urenlang een dikke vette naar vis stinkende walm. De bezoekers kon het allemaal niet schelen: meer dan tienduizend liefhebbers waren afgekomen op 'de wedstrijd van het jaar', walm of niet.
Poon en Zalm De door de deelnemers gebakken vis was er in twee soorten: gebakken vis voor de wedstrijd en gebakken vis voor de verkoop. Bij de winnaars van vorig jaar Jan en Bea Bouwhuis was het de hele dag een topdrukte.
Spijker in de pan Omdat smaak een individuele beleving is kon niemand een echt antwoord geven hoe een goed gebakken vis smaakt, moet smaken. Het meest gehoorde. "hij moet gaar zijn, kokend heet van binnen en krokant met een beetje peper en zout." Deelnemer Teun Frekken had een geheim achter de hand. "Ik bak altijd een spijker mee. Als die gaat drijven is de vis goed", vervolgens buldert hij van het lachen.