Luis Suárez bijt wéér: na PSV’er Bakkal en Ivanovic gaan de tanden nu in Italiaan Chiellini

24 juni 2014 om 22:25
nl
Voetballer Luis Suárez heeft in Uruguay van jongs af aan geleerd om van zich af te bijten. En op gezette tijden doet de voormalige Ajacied dat nog steeds.
Geschreven door

PSV’er Otman Bakkal had de eer om als eerste opgediend te worden aan de ‘spitsspeler met de losse tandjes’. In de wedstrijd tegen Ajax in november 2010 beet Suárez tijdens een opstootje de PSV-speler. De KNVB schorste hem op basis van de tv-beelden voor zeven wedstrijden.
[YouTube:body:http://youtu.be/WptBPHDIIvE]
'Twee fouten in mijn carrière'Vier jaar later zeg Suárez in een interview met Sport890 AM dat hij maar twee fouten maakte in zijn carrière heeft gemaakt. "Mijn eerste fout was toen ik voor Ajax speelde en een tegenstander beet. Mijn tweede fout was toen ik Branislav Ivanovic van Chelsea beet." 
[YouTube:body:http://youtu.be/s4aYvyEjX4U]
Vrij snel na het incident bood hij zijn excuses aan. ,,Mijn gedrag is onvergeeflijk. Ik heb er spijt van.'' De oud-speler van FC Groningen en Ajax werd vervolgens voor tien wedstrijden geschorst.
[Tweet:body: ttps://twitter.com/pastasport/status/481495598856949761]Tanden in schouder ChielliniIn de laatste groepswedstrijd tegen Italië ging Suárez opnieuw in de fout. De spits van Liverpool zette zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini. Het incident ontging scheidsrechter Marco Rodriguez, maar de talloze camera's registreerden het incident feilloos.
[YouTube:body:http://youtu.be/ot9Vh2XDNZU]
Ook deze wedstrijd krijgt ongetwijfeld nog een staartje voor de bijtgrage Suárez. Het derde bijtincident zorgt voor veel ophef. Op social media gaan veel foto's rond waarop hij is afgebeeld met een muilkorf om.
'Gek en geniaal''Die Suárez is gewoon een onverbeterlijke gestoorde gek', schrijft iemand op Twitter. 'Jammer dat gek en geniaal zo dicht bij elkaar liggen', schrijft iemand anders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.