Man die ex-vrouw voor de ogen van hun eigen kinderen neerstak moet zeven jaar de cel in

3 juli 2014 om 17:26
nl
Een man uit Tilburg (38) is ook in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging tot doodslag op zijn ex-vrouw. Zij werd vorig jaar april neergestoken in de Van Hogendorpstraat. Buurtbewoners troffen de vrouw aan in een grote plas bloed. Eerder vond ook de rechter dat de man zeven jaar de cel in moest, maar de verdachte ging in hoger beroep.
Geschreven door

De verdachte had met zijn ex-vrouw afgesproken dat zij de kinderen op een bepaald tijdstip naar hem zou brengen. Dat gebeurde niet, waarop de man met een keukenmes verhaal ging halen bij de vrouw.
Kinderen zagen steekpartijZij zou op straat een vervelende opmerking naar haar ex-man hebben gemaakt, waarop hij haar meerdere keren stak met het mes. Dat gebeurde voor de ogen van hun eigen kinderen (vijf en negen jaar).  
Volgens het hof is er geen sprake van voorbedachte rade. De man zou lijden aan een persoonlijkheidsstoornis en is volgens het hof verminderd toerekeningsvatbaar.
Operaties om te herstellenDe straf komt uit op zeven jaar cel. Ook moet de man 12.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn ex-vrouw, die de steekpartij ternauwernood overleefde.
Ze moet ook de komende jaren nog verschillende operaties ondergaan om te herstellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.