PSV wint saai oefenduel van Lierse SK

20 juli 2014 om 19:00
PSV heeft zondagmiddag in het Belgische Lier een oefenduel gewonnen. In een saaie wedstrijd werd Lierse SK op de valreep met 0-1 verslagen. Aanvoerder Oscar Hiljemark zorgde vijf minuten voor tijd voor de enige treffer.

Gelukkig voor de meegereisde supporters van PSV was het aangenaam weer in het Vlaamse slaapstadje Lier, liggend onder de rook van Antwerpen. Veel te genieten van het spel van hun favoriete team viel er namelijk in de eerste helft niet. Alleen Luciano Narsingh kreeg op slag van rust een dot van een kans, maar volledig vrij voor het Belgische doel faalde de buitenspeler opzichtig.
Het evenmin imponerende Lierse – de ploeg van trainer Stanley Menzo – zette daar twee aardige mogelijkheden tegenover.
VuurwerkTerwijl de tweede helft van het duel op het punt van beginnen stond, zorgden de fans van ‘De Lempkes’ met het afsteken van vuurwerk voor oponthoud. Nadat de aanwezige stewards de groep raddraaiers uit het stadion van Lierse had verwijderd, zagen de overgebleven toeschouwers eenzelfde treurspel als voor de pauze.
Opnieuw was het de thuisploeg die optisch de iets betere van de twee was, maar kansen bleven schaars.
Op het moment dat iedereen vrede leek te hebben met een doelpuntloos gelijkspel, scoorde Oscar Hiljemark. De aanvoerder schoot van dichtbij droog binnen, na prima voorbereidend werk van Abel Tamata.
HerthaAanstaande donderdag spelen de Eindhovenaren weer een vriendschappelijke wedstrijd. Dan is in Berlijn Hertha BSC de gastheer.