Tilburgse Voedselbank wil geboycotte groenten en fruit graag hebben
"Een gegeven paard kijken wij nooit in de bek", zegt Harry Kiwitz. "Als het alternatief is dat alles wordt weggegooid of aan de varkens gevoerd wordt, dan willen wij graag dat er ook aan de medemens wordt gedacht."
VersDat betekent volgens Kiwitz niet dat alle overschotten willekeurig bij de Voedselbank afgeleverd kunnen worden. "Het moet allemaal wel voldoen aan onze eisen. Dat moet het altijd, dus nu ook. Als er op vrijdag iets binnenkomt wat op maandag niet meer goed is, dan kunnen wij er niks mee."
Toch begrijpt hij dat ze niet het beste van het beste zullen krijgen: "Vandaag hadden we peren die niet zo lang meer goed zijn. Dan adviseren we de mensen gewoon om het snel te gebruiken of er sap van te maken."
RuilovereenkomstDe voorzitter van de Tilburgse Voedselbank is niet bang dat door het enorme overschot er te veel groenten en fruit binnen zullen komen. "Tilburg is het distributiecentrum voor 28 Voedselbanken in Brabant en Zeeland. Alles wordt dus keurig verspreid. We hebben ook een ruilovereenkomst. Als ze in Zeeland bijvoorbeeld te veel aardappels hebben en wij hebben te veel tomaten, dan krijgen zij wat van onze tomaten en wij wat van hun aardappels."