Video

Inwoners Kapelstraat boos na schade door wateroverlast: 'Het duurt te lang en we krijgen te weinig'

13 augustus 2014 om 13:35
nl
Inwoners van de Tilburgse Kapelstraat zijn boos op verzekeraars. Veel mensen in de straat zijn nog lang niet klaar met de afhandeling van de enorme waterschade aan en in de huizen. Volgens de bewoners doen verzekeraars onnodig moeilijk en wordt veel minder vergoed dan gedacht.
Geschreven door

Die waterschade ontstond na de enorme regenval en storm van twee weken geleden. In menig huiskamer stond het water twintig centimeter hoog. De schade was enorm en nog steeds wordt er schade hersteld in de straat.
Plafond naar benedenZoals bij de familie Sparidaens, waar het water door het plafond naar beneden kwam. "Kost een paar duizend euro", zegt Leon Sparidaens. "Ik hoop maar dat de verzekering dat vergoedt."
Bij sommigen is het goed geregeld en er zijn zelfs gezinnen die het schadegeld al op de bank hebben staan. Maar de meeste bewoners van de Kapelstraat zijn in een heftige strijd met de verzekeraars verwikkeld. Veel bellen, mailen en schrijven, maar nog geen geld. Ze raken er gefrustreerd door, want de rekeningen moeten wel betaald worden.
Boos en gefrustreerd"Wij kunnen er niets aan doen, dat we zo getroffen zijn", vertelt een van de bewoonsters. "Je bent toch verzekerd, zou je zeggen, waar doen die maatschappijen moeilijk over." Ze is boos. En gefrustreerd. Haar meubels zijn aan gort, de deuren staan krom en de verzekering maakt ruzie met de schade-experts. "Nou moet er weer een contra-expertise worden uitgevoerd. Ik krijg er een punthoofd van. Wij doen dit niet expres."
Ook bij de overburen liggen de verzekeringspapieren op de keukentafel. "Ik bel ze continu, maar het is een ramp", zegt de buurvrouw. "Iedereen denkt dat de verzekering het wel betaalt allemaal, die schade, maar je krijgt lang niet alles terug en ook niet het bedrag dat je nodig hebt om nieuwe spullen te kunnen kopen."
Hoop ellendeMensen hebben allemaal verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars en dat maakt het lastig. Er zijn gezinnen waar alles vergoed wordt, en er zijn mensen die het grootste deel zelf moeten betalen. In de straat kijkt iedereen naar elkaar.
"Ja, ik zie ook wel dat er mensen zijn bij wie alles keurig geregeld is, maar ik weet niet welke verzekeraars dat zijn. Goeie, dat wel." De oudere dame zucht. "Het is een hoop ellende die we er van hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.