‘Hij trof de verkeerde mama’, militair over insluiper die ineens in kamer Lars (1) in Reusel stond

9 september 2014 om 12:11 • Aangepast 21 november 2020 om 22:38
nl
“De moeder en de militair in mij kwam naar boven”, zo blikt Stephanie Schoenmaker terug op een angstaanjagend moment afgelopen weekend. De heldhaftige mama kreeg zondagochtend de schrik van haar leven toen ze een wildvreemde man (20) in de kamer van haar 1-jarige zoontje Lars aantrof.
Profielfoto van
Geschreven door

De dappere moeder, die twaalf jaar militair is geweest, kreeg rond zes uur in de gaten dat er iets aan de hand was in haar huis. Ze hoorde een geluid en zag dat het licht aanging. “Ik riep of er iemand in huis was”, vertelt ze.
'Er was iemand bij Lars'"Toen ik geen reactie kreeg, ging ik de gang op. Mijn gevoel was dat er iemand bij Lars was. De kamer van Lars zit altijd dicht. De militair in mij kwam naar boven toen de deur op een kier stond”, vertelt Stephanie.
Ze probeerde de deur open te doen, maar deze werd tot twee keer toe teruggeduwd. “Toen kwam de moeder in mij naar boven. Het is mijn kind dus ik moest iets doen”, zegt ze. “Ik belde 112 en ik heb op de één of andere manier de man naar beneden kunnen loodsen.” Daar ontstond een worsteling.

'Je wordt nooit militair!'Toen de verdachte, een 20-jarige man uit Uden, door de voordeur naar buiten wilde, duwde Stephanie de insluiper de woonkamer binnen. Ze wilde hem in haar buurt houden totdat de politie er was. “Lars heeft niet veel meegekregen, maar stond wel de hele tijd hysterisch te huilen”, vertelt de geschrokken moeder.
Stephanie aarzelde geen moment en probeerde koste wat het kost de man in haar huis te houden. Tijdens een worsteling zag de moeder een logo op de jas van de man dat ze herkende. “Het bleek van de opleiding 'Vrede en Veiligheid' te zijn, een vooropleiding voor Defensie." De man, die gedronken had, hield zich niet rustig en sloeg Stephanie meerdere keren. " Ik zei tegen hem dat hij nooit meer militair zou worden”, blikt de moeder terug. Militairen moeten immers een brandschoon verleden hebben.
Toen Stephanie dat zei, bedacht de man zich en rende hij hard weg. Stephanie stond op en rende achter hem aan. Ze riep naar twee voorbijgangers, barpersoneel dat die ochtend net klaar met werken was. “Ik riep naar ze ‘hou hem tegen, hij stond in de kamer van mijn zoontje’”, vertelt ze.

Wachten op privacy instellingen...

'Hij trof de verkeerde mama'Een jongen sprong voor de man, waarna de politie kwam en hem in de boeien sloeg. “Ik ben de jongen en het meisje enorm dankbaar”, vertelt Stephanie. “Ik heb onmiddellijk mijn man gebeld die in Polen zit. Ik hoef niet uit te leggen dat hij zich machteloos voelde en enorm kwaad was om de situatie.”
Stephanie hield aan de worsteling enkele blauwe plekken, een gekneusde elleboog en een nierkneuzing over. “Ik kan maar één ding zeggen: hij heeft de verkeerde mama getroffen.” Volgens de politie zijn er geen sporen van inbraak gevonden, wat betekent dat de man het huis is binnengeslopen. Volgens Stephanie kwam hij door de voordeur maar hoe hij die open heeft gekregen, is onduidelijk.
Over het motief van de Udenaar tast zowel de moeder als de politie in het duister.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.