Eindhovenaar Krol niet alleen vaak in de publiciteit maar ook in opspraak
Henk Krol zelf blijft strijden, maar zegt ook dat hij voorlopig in de luwte wil blijven. Of hij dat kan, is nog maar de vraag want hij speelt de hoofdrol in verschillende affaires.
Twee ton terugbetalenZo wil de Stichting Vrienden van de Gay Krant beslag laten leggen op het huis van voormalig voorzitter Krol. Met de opbrengst wil de stichting twee ton terugbetalen aan het ministerie van Cultuur.
Dat bedrag was bedoeld om een virtuele ontmoetingsplaats voor homo-jongeren te beginnen. Maar volgens de penningmeester van de stichting is het geld voor andere dingen gebruikt. Er wordt zelfs beweerd dat het werd gebruikt voor een soort seks-webshop. Krol ontkent dat.
Gay Krant oplagecijfers en pensioenpremiesDe reeks affaires is inmiddels flink gegroeid. Zo kwam de nieuwe aandeelhouder van de Gay Krant met de mededeling dat hij zich bekocht voelt. Krol zou hebben gelogen over de oplagecijfers van de krant. Het meest kwam hij in opspraak vanwege het niet afdragen van pensioenpremies.
Krol wist van niets. "Ik wil de schuld niet bij een ander leggen, maar ik zag de post niet", liet Krol toen weten. Dat maakte zijn secretaresse weer ontzettend boos omdat Krol volgens haar zelf altijd de post opende. "Toen ik van de problemen hoorde was het geld er niet. Ik kon het niet oplossen", zei hij later.
Politieke gevolgenUiteindelijk trok Krol zich door de pensioenaffaire terug bij de partij 50Plus. Inmiddels zit de Eindhovenaar weer voor die partij in de Tweede Kamer. Maar zijn naam blijft wel regelmatig opduiken.
In het verleden scoorde hij al heel wat affaires. Zo verkocht de Gay Krant van Krol in de webwinkel van de krant een erectiepil die volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevaarlijk kon zijn, zo meldde de Volkskrant.
Gay Krant en Panorama moesten rectificerenIn een gezamenlijk artikel van de krant van Krol en het blad Panorama, werden Joris Demmink, topman van justitie en een oud-deken in Weert beschuldigd van seksuele handelingen bij minderjarigen.
Het artikel moest van de rechter worden gerectificeerd en er moest 5000 euro smartengeld worden betaald. Krol gaf overigens zelf toe dat het verhaal zo niet geschreven mocht worden.De zaak Demmink is nog steeds in onderzoek.
HackenEen ander opmerkelijk verhaal is de boete die Krol kreeg voor het hacken van de website van Diagnostiek voor U. Krol wilde daarmee de slechte beveiliging van de medische gegevens aantonen. De rechter kon het niet waarderen en legde de Eindhovenaar een onvoorwaardelijke boete op van 750 euro.
Voorlopig blijft Henk Krol zo veel mogelijk in de luwte. En soms komt hij met een terugkerend citaat: "Complete onzin allemaal".