Schoenenreus uit Uden ontkent gesjoemel bij flitsfaillissement

30 september 2014 om 14:51
nl
Het faillissement van winkelketen Schoenenreus uit Uden, vorig jaar, is niet gebruikt om af te komen van duur personeel. Dat zei de advocaat van directie en aandeelhouders dinsdag voor de rechter in Den Bosch, in een zaak aangespannen door ruim honderd ontslagen werknemers.
Geschreven door

Bij de doorstart is volgens advocaat Geert Verschuur gekeken welke medewerkers het meest geschikt waren voor de resterende banen, maar daar was geen vooropgezet plan voor. "Er was geen andere mogelijkheid. Ook de aandeelhouders en bestuurders hebben miljoenen verloren'', zei de advocaat dinsdag in de rechtbank.
Zelfde dag doorstartSchoenenreus ging op 24 januari 2013 failliet met een schuld van ruim 10 miljoen euro. Maar de Udense keten maakte dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule èn 1000 van de 1500 werknemers. Uit een inventarisatie blijkt dat personeel dat het langst in dienst was, weg moest.
SchadevergoedingEen deel van het ontslagen personeel wil nu een schadevergoeding. Hun advocaat Jack Linssen schat dat de claims variëren van duizenden euro's tot tonnen per ex-werknemer.
Hun belangen zijn volgens de advocaat geschonden. Bovendien zijn volgens hem serieuze, grote overnamekandidaten effectief buiten de deur gehouden door de curator.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.