‘Te gek voor woorden’, Helmond Sport-speler Kazlauskas vol ongeloof als VVV-coach hem onderuit haalt

4 oktober 2014 om 16:51 • Aangepast 21 november 2020 om 22:14
nl
“Dit hoort niet thuis op een voetbalveld”, zo reageert Charles Kazlauskas van Helmond Sport op het incident van afgelopen vrijdagavond in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Oefenmeester Maurice Steijn van VVV liet de verdediger in stadion De Koel struikelen vlak na een ingooi.
Profielfoto van
Geschreven door

De oud-trainer van ADO Den Haag kon meteen inrukken van scheidsrechter Christiaan Bax. Terecht, vindt Kazlauskas. “Als je als trainer frustraties hebt, dan moet je die op een andere manier uiten. Het is te gek voor woorden dat je tegenwoordig als voetballer rekening moet houden met emoties van coaches.”

Wachten op privacy instellingen...

'Voelde ik dit nou echt?'Na twintig minuten voetbal werd Kazlauskas onderuit gehaald door Steijn. De oefenmeester stoorde zich aan een sliding van de Amerikaan op één van zijn spelers en wilde de bal niet af geven. Kazlauskas rende op Steijn af en griste de bal uit zijn handen.
“Hij had gewoon die bal moeten geven”, blikt Kazlauskas terug. Nadat de bal was ingegooid en de Amerikaan langs de dug-out liep, stak Steijn zijn been uit. “Ik dacht: voelde ik dit nou echt? Struikelde ik niet gewoon? Maar nee, hij had me echt onderuit gehaald.”

Wachten op privacy instellingen...

'Dit kan gewoon niet'Scheidsrechter Bax zag het gebeuren en stuurde Steijn vervolgens met rood naar de tribune. “Ik heb dit tijdens een wedstrijd nog niet eerder meegemaakt”, vertelt Kazlauskas. “Hij heeft achteraf wel zijn excuses aangeboden, maar duidelijk is dat dit gewoon niet kan.”
Helmond Sport kwam vrijdagavond te kort tegen VVV-Venlo. Met 2-1 waren de Limburgers duidelijk te sterk voor de Helmonders. Invaller Jack Tuyp wist in de tweede helft een doelpuntje mee te pikken. Door het verlies staat Helmond Sport nu achttiende in de Jupiler League, met zes punten uit negen wedstrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.