Opnieuw onderdelen Vion Food in Boxtel in de verkoop

29 oktober 2014 om 07:49
nl
Vleesverwerker Vion Food in Boxtel gaat bedrijfsonderdelen verkopen. Het bedrijf heeft nog steeds financiële problemen, meldt het Financieele Dagblad. Vion Food zet hoogstwaarschijnlijk zijn Duitse slachterijen in de etalage.
Geschreven door

De verkoop is nodig, omdat banken niet mee willen werken aan een kostbare sanering van de Duitse bedrijfsonderdelen. Dat werd in juli al duidelijk. Vion Food heeft een omzet van 5 miljard euro en telt 5000 werknemers, van wie een aanzienlijk deel in Duitsland werkt.
Vion Food was een paar jaar geleden nog marktleider onder de Europese vleesverwerkers. Het bedrijf was toen behalve in Nederland en Duitsland ook in Groot-Brittannië actief.
Financiële en bestuurlijke problemenDoor financiële en bestuurlijke problemen stapelden de verliezen zich op en moest de onderneming zich steeds verder terugtrekken uit het buitenland.
Openheid van zakenVorige week liet VION weten openheid van zaken te geven in de hoop het vertrouwen van de consument terug te winnen. Op de website is te zien wat de kwaliteit is van het vlees dat er wordt verwerkt.
De Boxtelse vleesverwerker kwam in opspraak na onthullingen van Omroep Brabant over een vleesschandaal. In de zomer van 2012 werd 11.000 kilo varkensvlees ten onrechte verkocht als biologische ham.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.