Video

'NAC moet mogelijk toch betalen voor scheuren in stadion'

30 oktober 2014 om 23:30
nl
Verantwoordelijk wethouder Bernie van den Berg sluit niet uit dat NAC toch deels opdraait voor de reparatie van de scheuren in het stadion. De gemeente gaat wel beginnen met de reparatie, maar onderzoekt of de schade eventueel verhaald kan worden.
Geschreven door

In het Bredase stadhuis luisterden raadsleden aandachtig naar wethouder Bernie van den Berg. Hij besprak donderdagavond de technische details met de lokale Bredase partijen. Want het nieuws dat er voor naar schatting 700.000 euro gerepareerd moet worden aan het NAC-stadion, heeft er ingehakt in de politiek.
"Ik schrik daar wel van. Het is ontzettend veel geld, zeven ton", zegt fractievoorzitter Cees van der Horst van BOB. "En dat geld moet ergens anders vandaan komen."
'Verantwoordelijkheid nemen'Het lijkt simpel. De gemeente is eigenaar van het NAC-stadion en dus moet de gemeente ook eventuele schade vergoeden. Wethouder Van den Berg wil zo snel mogelijk beginnen, want anders is er het risico op kapitaalvernietiging. "De gemeente moet haar verantwoordelijkheid nu nemen. Het stadion is van ons en als we nu niet handelen, lopen we het risico dat we over twee jaar het dubbele kwijt zijn."
Paul de Beer van D66: "Het is zuur, maar de gemeente is nu eenmaal eigenaar van het stadion. En als daar dan constructiefouten in zitten, dan moet je dat net als iedere verhuurder verhelpen."
Andere partijenToch bestaat de kans nog steeds dat NAC toch moet meebetalen aan de reparatiekosten. De oorzaken van de scheuren moeten dan wel eerst boven tafel komen. Zo wordt er gekeken wat de verantwoordelijkheid is van de bouwer, maar zal ook het handelen van NAC onder de loep worden genomen.
"Ik wil nu eerst scherp kijken naar de oorzaken. We moeten afwachten wat er uit het tweede onderzoek komt", zegt Van den Berg. De wethouder sluit niet uit dat er, naast de gemeente, ook andere partijen deels voor de kosten opdraaien. Op de vraag of dat NAC kan zijn zegt hij: "Dat zou een mogelijkheid zijn."
Raadslid Van der Horst is duidelijker. "Als NAC opzettelijk dingen heeft verprutst, en de belastingbetaler is daar het slachtoffer van, dan vind ik dat NAC moet meebetalen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.