Thema 58ste Brabantsedag in Heeze is ‘Bekend, beroemd, bemind’

4 november 2014 om 22:16 • Aangepast 21 november 2020 om 21:45
nl
Het thema van de 58ste Brabantsedag is ‘Bekend, beroemd, bemind’. Dat liet de organisatie dinsdag weten in dorpshuis 't Perron aan de vertegenwoordigers van de wagenbouwersgroepen. De groepen moeten het thema gebruiken als inspiratie voor hun creaties.
Profielfoto van
Geschreven door

De Brabantsedag zal volgend jaar plaatsvinden van 22 tot en met 30 augustus en zal dan, volgens de organisatie, 'een ode zijn aan de Brabantse helden van weleer'. De Brabantsedag wordt traditioneel afgesloten met een grote optocht.
Het thema van aankomend jaar verwijst naar personen die een positieve invloed hebben op de geschiedenis van Brabant. Dit jaar was het thema ‘krantenkoppen’.
Nieuwe posterBehalve het thema werd ook het nieuwe boegbeeld bekendgemaakt. Voor de komende drie jaar is dat singer-songwriter en oud-profvoetballer Björn van der Doelen. Hij volgt Gerard van Maasakkers op die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de Brabantsedag.
Ook werd er een nieuwe poster onthuld. Ontwerper Lucas van Hapert maakte die. Hij liet zich inspireren door Brabantse uitvindingen. Zo staan onder andere de gloeilamp van de gebroeders Philips en de zonnebloem van Vincent van Gogh op de poster afgebeeld.

Wachten op privacy instellingen...

Ook andere voorzitterTen slotte maakte de organisatie een nieuwe voorzitter bekend. Dat is nu Boukje van Ettro, die ook bij Omroep Brabant werkt. Ze is sinds 2003 bestuurslid en verantwoordelijk voor de optocht en het thema. De 43-jarige Van Ettro volgt Frans Bakermans op. Die was sinds 1991 voorzitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.