Bijna vijftig automobilisten bestraft bij grote politiecontrole in grensgebied Baarle-Nassau

9 november 2014 om 11:52 • Aangepast 21 november 2020 om 21:42
nl
De Nederlandse en Belgische politie hebben zaterdagnacht een grote controle gehouden in het grensgebied bij Baarle-Nassau. Zij kregen daarbij hulp van de Belastingdienst.
Profielfoto van
Geschreven door

Agenten scanden onder andere aan de Loswal in Baarle-Nassau de kentekens van liefst 1.800 automobilisten. Zo konden ze zien van wie de auto is en of de eigenaar nog schulden moest voldoen.
Ook keek de politie of het kenteken op naam stond van mensen die werden gezocht of om andere redenen bij de politie bekend waren. “Dit leidde tot 47 zogenaamde hits”, zegt de politie.

Goede zakenVan de automobilisten die werden tegengehouden, had de meerderheid openstaande boetes of een verkeersovertreding begaan. Daarnaast was er één die ondanks een rijontzegging achter het stuur zat.
Een ander moest zich verantwoorden vanwege drugsbezit. En nog eens vier automobilisten reden illegaal rond met een buitenlands kenteken.
De Belastingdienst inde daarnaast 3534 euro aan openstaande belastingschulden. Ook werden drie voertuigen in beslag genomen vanwege een belastingschuld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.