Van de beruchte 'kutcakejes' tot omzagen historische bomenrij: ook deze instanties gingen in de fout
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft afgelopen weekend excuses aangeboden aan de familie van de baby. Volgens het ziekenhuis gaat het om een fout in het systeem. De digitale naambordjes bij de kamers werkten volgens een woordvoerder niet goed. Om ze te testen is er bij twee lege kamers 'Zwarte Piet' en 'Sinterklaas' neergezet. Even later is met spoed een kindje opgenomen op de kamer waar 'Zwarte Piet' bij stond.
Omstreden 'kutcakejes'-tweetGynaecoloog Herman Oosterbaan van het Jeroen Bosch Ziekenhuis twitterde eind januari een foto van een schaal met smakelijke en bijzonder creatieve cakejes, gemaakt door de co-assistenten. De cakejes waren geïnspireerd op een vrouwelijk geslachtsorgaan waar de studenten in hun werkzame leven dagelijks mee te maken krijgen.
Het Maatschap Gynaecologie bood een dag later excuses aan. “Namens hem en de maatschap gynaecologie oprechte excuses aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan zijn bericht.”
PostNL blundert met jubileumpostzegel Frits PhilipsPostNL blunderde in januari vorig jaar met een jubileumpostzegel van PSV. Clubicoon Frits Philips heette op de postzegel namelijk Frits Philip, dus zonder 's' op het einde. Volgens PSV zat de fout alleen in de kleine oplage die werd uitgedeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club.
"PSV betreurt ten zeerste dat deze postzegels in de omloop zijn gekomen. Frits Philips is een van onze grootste, zo niet het grootste clubicoon. Dit is een smetje op een verder uitstekende avond", meldde woordvoerder Jeroen van den Berk. PSV bood even later zijn excuses aan aan de familie van Frits Philips.
Historische bomenrij omgezaagd in WoudrichemBewoners van Woudrichem waren in november 2012 woedend op Rijkswaterstaat. Zonder enig bericht vooraf werd de kettingzaag gezet in twintig zogeheten baken of mistbomen. Van oudsher stonden de bomen op een krib voor de vesting, als baken voor de scheepvaart.
De bomen stonden op een landpunt waar de rivieren Maas, Waal en Merwede samenkomen. Rob Hageman, woordvoerder van Rijkswaterstaat, zei in een gesprek met Omroep Brabant dat hij niet wist dat de bomenrij deel uitmaakte van een cultuur historisch landschap. “Iedereen reageerde woedend”, aldus een inwoner.
Britse tabloids pronken met Olympisch brons Anky van GrunsvenTwee Britse tabloids maakten een flinke blunder met betrekking tot Anky van Grunsven uit Erp. De bewuste kranten, Daily Express en Daily Mirror, wilden op de voorpagina pronken met de Britse gouden medailles, maar blunderden door een foto van de Nederlandse dressuurploeg te plaatsen.
In plaats van een plaatje van het gouden Engelse trio Charlotte Dujardin, Laura Bechtolsheimer en Carl Hester zetten ze een foto van Anky van Grunsven, Edward Gal en Adelinde Cornelissen op de voorpagina. Anky liet via Twitter weten dat zij smakelijk kon lachen om de Engelse vergissing: 'Great!'
Fout met atlas tijdens examen in BoxmeerScholieren van het Elzendaal College in Boxmeer moesten twee jaar geleden herexamen aardrijkskunde doen. Oorzaak: bij het eerste examen lag gewoon de atlas op tafel en dat mag niet. Een menselijke fout, vertelde rector Jacques Marsmans. De vijftig atlassen werden simpelweg over het hoofd gezien. Sommige leerlingen maakten daar bij de topografische vragen 'dankbaar gebruik van'.
Udense vuurwerkgroothandel zet klantenbestand onlineVuurwerkgigant Cafferata uit Uden beging in januari 2012 een enorme blunder. Door een beveiligingslek in haar website zette het bedrijf de privégegevens van hun klanten online. Het ging om ruim 9000 orders waarin adressen en telefoonnummers stonden. De orders werden geplaatst bij meerdere vuurwerkwinkels waaraan Cafferata vuurwerk levert, zowel in Brabant als in de rest van het land.
Lijst gedecoreerden Lintjesregen te vroeg gepubliceerdDoor een blunder van weekblad Middenstandsbelangen lekten de namen van de gedecoreerden van de Lintjesregen in Nuenen vroegtijdig uit. Het huis-aan-huisblad plaatste de namen van zeven inwoners in de krant en hield geen rekening met de geheimhouding.
Maandenlang waren velen in het geheim bezig met de voorbereidingen. “Voor hen is het extra zuur dat het verrassingselement weg is", zo liet Houben in een schriftelijke reactie weten. Naar eigen zeggen wisten de redacteuren niet wat een embargo was en dus stonden de namen eerder in de krant.