Cabaretier Mark van de Veerdonk speelt 2000e voorstelling

15 december 2014 om 16:33
nl
Op zaterdag 27 december speelt cabaretier Mark van de Veerdonk uit Slabroek in Theater aan de Parade in Den Bosch zijn 2000e voorstelling. Een eenmalige en feestelijke jubileumvoorstelling.
Geschreven door

De Elvis-imitatie, de voorzitter van de Vereniging van Verlegen Mensen, de panty-bankrover: ze komen allemaal weer langs. "Ik moet nog een goede nylonkous vinden. Je kunt namelijk niet alle nylonkousen gebruiken", aldus Van de Veerdonk.
Alle oud-medewerkers bestormen het podium. "Ik ben 30 jaar geleden begonnen. We gingen dan met z'n zessen op pad. Het geld dat we toen verdienden, maakten we diezelfde avond nog op in de plaatselijke discotheek".
"Ik heb de traagste carrière van alle Nederlandse cabaretiers. Ik ben nooit opgepikt door de recensenten en landelijke zenders. Maar Ik snap dat wel. Theo Maasen Hans Teeuwen vlogen de theaters in, maar ik moest het vak in de jaren '90 nog een beetje leren", aldus de cabaretier uit Slabroek.

[YouTube:body:http://youtu.be/PL1yG65fhPQ]
AnoukMark van de Veerdonk die presenteert tijdens de jubileumavond ook zijn dvd ‘Goed snik’. Een box met drie voorstellingen: Weltebarsten (2013), Tolaat de Vlogodre kiwjt (2011) en Ranjaneurose (2009). Voor de uitreiking van de dvd was Mark op zoek naar een meisje dat in 2009 naar zijn show kwam kijken in De Lievekamp in Oss. “Ik haalde bij die show altijd de jongste uit het publiek naar voren. Dat was toen Anouk". Na een zoekactie is Anouk gevonden en zij krijgt die avond de eerste dvd uitgereikt.
Ook heel Slabroek komt kijken, alle 49 inwoners. "Die stop ik die avond in een streekbus en vervoer ze naar onze Brabantse hoofdstad, hoe erg ze die drukte ook zullen vinden".
TOFTweeduizend keer stond hij de afgelopen decennia op de planken, met zijn in totaal 13 theatershows. En hij gaat maar door. Deze maand heeft hij een aantal try-outs van zijn nieuwe show TOF. Zijn 14e, waarmee hij vanaf januari het land in trekt. Hij wilde eigenlijk een stuk maken waarin duidelijk zou worden dat hij genoeg heeft van het gezeur, gezanik en gesomber. Het is uiteindelijk een eerbetoon geworden aan wielrenner Gert-Jan Theunisse uit Berghem. “Hij won in 1989 in de Tour de France de etappe naar de Alpe d’Huez. Hij won die etappe omdat hij ziedend was op zijn ploeggenoten. Zij wilden hem niet helpen. Hij won dus op pure agressie, met een positief resultaat als gevolg.”
Op oudejaarsavond zendt Omroep Brabant Mark's 13e voorstelling 'Weltebarsten' uit. Deel 1 om 18.44 uur en deel 2 om 19.44 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.