Koen van den Hurk uit Son is de trotse winnaar van het Zilveren Koksmes 2015
Acht jonge koks uit toprestaurants streden in Amsterdam om het kampioenschap. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu op basis van uitsluitend verse ingrediënten. De jury lette op de smaak, de presentatie, de bereiding en de duurzaamheid van ingrediënten.
Warme groenten specialiteitHet thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol speelden. En dat is nou net de specialiteit van Koen. Hij is 'çhef de partie' bij restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode. In die keuken is hij verantwoordelijk voor de warme groenten. "Alle warme groenten uit de keuken daar komen van mij af".
Koen stamt uit een echte horecafamilie. Zijn opa en oma beheerden café-restaurant De Zwaan in Son en zijn ouders runnen hotel-restaurant La Sonnerie in Son. "Heel mijn leven is eten. Het is er met de paplepel ingegoten", aldus Koen van den Hurk.
Werken bij 3 sterrenrestaurant in SpanjeHet liefst wil Koen in het buitenland gaan werken. Zijn ultieme droom is om te gaan werken in het 3 sterren restaurant Quique Dacosta in Spanje. "Het niveau ligt daar heel hoog. Het is niet makkelijk om daar binnen te komen. Deze prijs is een mooi opstapje", aldus de winnaar van het Zilveren Koksmes.
Voorlopig komt er geen eigen zaak voor Koen. "Ik vind dat je eerst allround in de keuken moet zijn voordat je kan denken aan een eigen zaak".