Basketballers SPM Shoeters winnen knotsgek duel van Tartu Rock: 78-77

28 januari 2015 om 00:15
De basketballers van SPM Shoeters uit Den Bosch hebben dinsdagavond in de EuroChallenge met 78-77 gewonnen van Tartu Rock uit Estland. Met op de klok slechts twaalf seconden speeltijd bracht Brandyn Curry de Maaspoort in een extase door de winnende treffer te maken.

SPM begon zeer matig aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Sam Jones keek in de eerste kwart tegen een achterstand van dertien punten. Dat had deels te maken met de slechte verdediging van Den Bosch.
DriepuntersShoeters verdedigde niet agressief genoeg en was telkens een fractie te laat. Daardoor konden de Esten flink uitlopen. Vooral de driepunters van Tartu waren een doorn in het oog van Shoeters. Halverwege de wedstrijd noteerden de bezoekers tien driepunters tegen drie van SPM.
In de tweede en derde kwart stelden de Bosschenaren orde op zaak. Kees Akerboom bracht de spanning terug door twee driepunters te maken en het gat met de bezoekers te verkleinen tot zeven punten: 29-36.
Sterk SPMNa de rust begon SPM aan een opmars. De Bosschenaren verdedigden agressief en onder de basket van de tegenstander deed Reggie Johnson waar hij goed in is: ballen vangen en scoren.
In de slotfase gebeurde van alles. Shoeters kreeg genoeg kansen om uit te lopen, maar faalde telkens in de afwerking. Met slechts twaalf seconden op de klok keken de Bosschenaren tegen een 76-77 achterstand. Tot overmaat van ramp kregen de Esten ook nog eens twee vrije worpen. Niemand in de Maaspoort rekende nog op een overwinning voor Shoeters.
Maar toch gebeurde het ondenkbare. Tartu miste beiden vrije worpen en SPM kreeg twaalf seconden om de wedstrijd te verzilveren. Dat gebeurde ook via een verre jumper van Brandyn Curry.