Mathieu van der Poel vertrouwt op goed resultaat op WK veldrijden in Tsjechië

31 januari 2015 om 01:27
nl
Veldrijder Mathieu van der Poel ziet het WK veldrijden in het Tsjechische Tábor zondag met vertrouwen tegemoet. De 20-jarige renner uit Hoogerheide schreef zondag zijn eerste wereldbekerwedstrijd bij de elite op zijn naam. Die goede vorm hoopt hij zondag door te trekken.
Geschreven door

“Ik ben goed in vorm. Het is een belangrijke wedstrijd zondag, maar ik probeer er normaal naartoe te leven”, vertelt Van der Poel. “Spanning heb ik nog niet, maar dat komt misschien wel als de wedstrijd dichterbij komt.”
'Conditie is goed'Zondag won Van der Poel in Hoogerheide overtuigend zijn eerste wereldbekerwedstrijd bij de elite. “Dat was een goede wedstrijd. Na Hoogerheide heb ik twee dagen moeten herstellen, maar woensdag bij de training in de bossen was de conditie nog goed. Ik ga na Hoogerheide zondag graag als topfavoriet de wedstrijd in.”
Een strijdplan heeft Van der Poel nog niet. “Het is moeilijk om vooraf te bepalen hoe de wedstrijd loopt. In de wedstrijd zelf maak ik mijn beslissingen.” De renner verwacht dat het rondje in Tábor hem wel ligt. “Het zal iets zwaarder worden dan normaal, maar in deze vorm is dat geen probleem. Dan kan ik ieder parcours aan.”
LiveblogOmroep Brabant houdt zaterdag- en zondagmiddag een liveblog bij waarin de Brabantse renners in Tábor op de voet worden gevolgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.