Koken met het overschot: kookboek van Fontys-studenten tegen voedselverspilling

4 februari 2015 om 19:04
nl
Studenten van de marketingopleiding van de Fontyshogescholen hebben een kookboek gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Dat deden ze om te leren hoe ze een bedrijfje moeten beginnen.
Geschreven door

De studenten moeten met dat bedrijfje een product bedenken en dat in de markt zetten. Uit ervaring wisten ze dat je in de supermarkt meestal alleen maar vers verpakte etenswaren kunt kopen in porties voor twee personen.
Maaltijden voor daklozen"Dat betekent dat veel alleenstaanden te veel hebben en voedsel weggooien. Daarom hebben wij een kookboek gemaakt met recepten van de meest voorkomende halve porties die mensen over houden. De recepten zijn combinaties van die resten",  zegt Levi Duijkers, een van de studenten.
Woensdagmiddag hebben de studenten de recepten uitgeprobeerd. Ze hebben een groot aantal maaltijden gekookt. Die zijn allemaal de koelkast in gegaan en ze worden donderdag bij het Leger des Heils uitgedeeld aan daklozen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.