Door jeugdbende geteisterde Westerpark Tilburg is veiliger, zegt gemeente maar de buurt is verdeeld
Burgemeester Noordanus trof daarom strenge maatregelen. Zo mochten mensen preventief gefouilleerd worden en geldt er nog steeds een samenscholingsverbod. Ook surveilleert de politie vaker in de buurt.
'Zie geen drugsdealers meer'"Ik zie ze regelmatig rijden en ook de bikers", vertelt een oudere bewoner van de buurt. Volgens hem is de situatie verbeterd. "Ik ga altijd om vijf uur s' ochtends mijn hondje uitlaten en dan zag ik ze nog wel eens drugs dealen. Dan stonden er wat Belgische en Franse auto's bij elkaar. Dat gebeurt niet meer."
Twee dames gaan liever nog steeds niet alleen door het park. "Ik voel met dan niet veilig hoor", zegt de één. De ander vult aan: "Ik mijd het park liever. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik hier fietste en dat er twee jongens voorbijkwamen met een mooie damesfiets op hun rug. Dat was natuurlijk niet pluis."
Uitgescholden en nageroepenHet is maar een relatief klein incident in vergelijking met de schietpartijen en berovingen die ook plaatsvonden in het park. Een andere voorbijganger vreest dat de veiligheid maar tijdelijk is. "De overlast was even wat minder, maar vrouwen worden hier nog steeds uitgescholden en nageroepen als ze alleen door het park lopen."
Twee jongens op het voetbalveldje balen van het samenscholingsverbod. "Na vijf uur mogen we hier niet meer zijn van de politie, dat vind ik wel een beetje overdreven." Ze snappen wel dat er maatregelen nodig waren. "Ik ben ook wel eens achtervolgd. Ik was best bang en ben toen snel naar huis gerend", geeft hij toe.
De wijk inDe gemeente Tilburg hoopt dat de bewoners zich veiliger voelen in de buurt. Daarom gaat er donderdagavond een delegatie ambtenaren de wijk in om te polsen of dat ook daadwerkelijk zo is.