Stef Wouters en Max Evers uit Eindhoven willen met tekenfilm de wereld veroveren

10 februari 2015 om 16:06
nl
Stef Wouters en Max Evers uit Eindhoven hebben een grote droom. Ze willen met hun tekenfilm 'Amsturdam' internationaal doorbreken. Ze geven zichzelf een jaar om dat te bereiken.
Geschreven door

Stef Wouters en Max Evers zijn net afgestudeerd. Een negen-tot-vijf-baan zien ze niet zitten. Ze willen gaan voor hun passie: een tekenfilm maken. En dat wordt 'Amsturdam'. "Het speelt zich af in de studentenwereld. Een wereld die we natuurlijk heel goed kennen: studeren, een bijbaantje, het stappen, het komt allemaal voorbij."
HollywoodStef en Max willen met Amsturdam internationaal doorbreken, dat is hun grote droom. En ze denken kans te maken. "Met een dvd gaan we naar de belangrijkste tv-bonzen in Hollywood, Los Angeles. We gaan ze overtuigen dat ze Amsturdam moeten gaan uitzenden", zegt Stef.
"Veel series en sitcoms gaan over gezinnen, over oninteressante onderwerpen. Wij maken een serie waarin middelbare scholieren en studenten geïnteresseerd zijn."
Het duo heeft geen geld. Alle investeringen en de kantoorhuur worden betaald met bijbaantjes. Een jaar geven ze zich de tijd om Amsturdam tot een succes te maken.
GlimlachMocht het niet lukken, dan is dat niet het eind van de wereld, maar wat zou het mooi zijn als ze slagen in hun missie. "Geweldig toch als straks onze kinderen naar onze tekenfilm zouden kunnen kijken. En dat we een glimlach op het gezicht hebben weten te toveren bij de kijkers. Dat zou fantastisch zijn", zegt Stef.
O ja, de titel Amsturdam. Die is bewust gekozen, zegt Max: "Amsterdam kent iedereen, overal ter wereld. Die naam intrigeert, maakt nieuwsgierig. Dat het met een U is, is een grapje."
Stef en Max zijn nog naarstig op zoek naar geldschieters die geloven in hun project en steun willen geven. Geïnteresseerden kunnen terecht op hun website.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.