Veiling camping Fort Oranje afgeblazen, schuld op laatste nippertje afgelost
De bedrijven achter de camping vochten de claim aan, maar tot nu toe zonder succes.
'Ik was al onderweg naar veiling'Tegen de laatste uitspraak ging Fort Oranje in cassatie. De schuld was met rente en juridische kosten inmiddels opgelopen tot bijna 80.000 euro. Fort Oranje weigerde ondertussen te betalen.
"Ik was al onderweg naar de veiling toen ik hoorde dat er 100.000 euro in een depot was gestort door drie partijen. Toen heb ik de veiling pas afgeblazen", zo zegt Hoekema van schuldeiser Keytech. De uitspraak van het hoger beroep is nog niet gedaan. Dat kan nog maanden duren.
Zuivere koffie?De beheerder en mede-eigenaar van Fort Oranje Cees Engel beweerde woensdag en donderdagochtend in verschillende media dat de veiling al was afgelast.
Volgens Hoekema verspreidde Engel de berichten zodat er geen geïnteresseerden op de veiling af zouden komen. De advocaat van Hoekema is nog aan het kijken welke partijen het geld hebben gestort en of het wel zuivere koffie is.
'Brievenbusfirma'"We hebben wat onderzoek gedaan en er zijn 49 bedrijfjes gevestigd op het adres van Fort Oranje. Daar hebben we gelukkig niet allemaal mee te maken gehad. Het lijkt wel alsof het adres fungeert als brievenbusfirma. Raar dat de gemeente of de fiscus daar niet eens naar kijkt."
Een deel van de 100.000 euro is volgens Hoekema overgemaakt door Cees Engel, een ander deel door een bedrijf dat ingeschreven staat op Fort Oranje en weer een ander deel door een buitenlands bedrijf. "Dat laatste zijn we aan het natrekken." Als het allemaal in orde is, wacht Keytech netjes op de definitieve uitspraak over de kwestie. "Daar hebben we vertrouwen in, dus we gaan echt niet moeilijk doen. Wij gaan de camping in ieder geval niet meer veilen."
Toekomst voorspellenCees Engel bevestigt dat een veiling nu van de baan is, maar of dat zo blijft? "Dat weet je nooit, hè. Ik kan de toekomst niet voorspellen." Maar de beheerder zegt dat er op dit moment geen andere schuldeisers zijn.