Alleen in Den Bosch boetes uitgedeeld aan minderjarige carnavalsdrinkers

19 februari 2015 om 13:38
nl
Van de vijf grootste Brabantse gemeenten is Den Bosch de enige die tijdens carnaval boetes heeft uitgedeeld aan minderjarige drinkers. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant. In Den Bosch en omgeving hebben zeven minderjarigen een proces-verbaal gekregen.
Geschreven door

Medewerkers van Stadstoezicht van Den Bosch hebben van carnavalszaterdag tot en met carnavalsdinsdag gecontroleerd op alcoholgebruik door minderjarigen. Door de politie is niet geconstateerd dat discotheken of kroegen alcohol hebben geschonken aan carnavalsvierders onder de achttien jaar.
SteekproevenIn de gemeenten Helmond, Breda, Tilburg, Eindhoven en Oss zijn geen boetes gegeven, noch aan minderjarigen noch aan kroegbazen. “De verantwoordelijkheid voor het controleren van de leeftijd ligt bij de ondernemers en organisaties die alcohol verstrekken”, laat de gemeente Eindhoven weten.
Vorig jaar werd er tijdens carnaval voor het eerst een alcoholverbod afgekondigd voor feestvierders onder de achttien jaar. Er werd toen niet extra gecontroleerd, maar daar kwam dit jaar verandering in met een steekproef.
AlcoholvergiftigingBij de Brabantse ziekenhuizen hebben zich tijdens het afgelopen carnaval zeker 165 mensen gemeld met een alcoholvergiftiging. Daar zaten zeker 33 jonge tieners bij, zo melden de ziekenhuizen die dat hebben bijgehouden.
Wil je alles teruglezen over het mooiste feest van Brabant, neem dan een kijkje op onze themapagina: omroepbrabant.nl/carnaval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.