Scholen van omgekomen oud-leerlingen Erp enorm geraakt: 'Ze zijn eind januari afgestudeerd'

22 februari 2015 om 17:05
nl
Het Varendonck-College in Asten herdenkt maandag de 16-jarige Sjoerd Lemmen die afgelopen vrijdag om het leven kwam bij een noodlottig ongeval in Erp. Ook de andere drie omgekomen jongemannen, Wessel Bloemers (18), Rens Rovers (20) en Martyn Stoffelen (20), worden maandag op hun (oud-)opleiding herdacht. Zij studeerden eind januari af aan het ROC ter AA in Helmond.
Geschreven door

Het viertal kwam uit Someren, Someren-Eind, Erp en Gemert. Ze volgden een MBO-opleiding ICT. Martyn, Rens en Wessel zaten tot hun afstuderen bij elkaar in de klas. Daarna, eind januari, besloot een van hen een vervolgopleiding aan het ROC Ter AA te doen, vertelt directeur Theo Schippers van het ICT-college, het segment van de Helmondse school waar het drietal afstudeerde.  
‘Druk bezig met opvang leerlingen’De directeur heeft een crisisteam opgezet. Zondag werd er druk over een aanpak overlegd. Daarnaast informeert de school alle ouders van haar ICT-studenten. In de school wordt een ruimte ingericht waarin 'iedereen stil kan staan bij het overlijden van Wessel, Rens en Martyn'.
“We zijn enorm aangedaan. Alle aandacht gaat uiteraard allereerst uit naar de getroffenen. We hebben contact met de ouders gehad en gaan vanaf maandag druk bezig met de opvang van de oud-klasgenoten en leerlingen”, aldus Schippers.
“Het is belangrijk dat we onze studenten uitleggen hoe die opvang gevonden kan worden”, verklaart hij. “Als drie leerlingen uit een klas wegvallen gaan daar enorme emoties mee gepaard. We grijpen alle interne en externe professionele hulp aan die we gebruiken kunnen.”
Herdenking Sjoerd Lemmen in AstenSjoerd Lemmen zat in de vierde klas havo. Maandagochtend wordt voor de klasgenoten en leerlingen van de bovenbouw een bijeenkomst gehouden. De school richt ook een speciale condoleancekamer in. Wessel Bloemers, een van de andere omgekomen jongemannen, was oud-leerling van de school. Twee broers van Wessel zitten nog op het Varendonck-College.
Het fatale ongeluk vond vrijdagavond rond kwart voor tien plaats in Erp. Bij het ongeluk kwamen Sjoerd Lemmen (16), Wessel Bloemers (18), Rens Rovers (20) en Martyn Stoffelen (20) om het leven. Het ongeluk gebeurde op de Gemertsedijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.