Riddershoeve in Berkel-Enschot is Brabants beste aspergerestaurant
Eigenaar Walter van Laarhoven is oprecht blij met de erkenning en de prijs. In het aspergeseizoen van 2014 werd zijn zaak tot drie keer toe bezocht door 'mystery guests' van het Brabantse Aspergegenootschap. De geheimzinnige eters wisten het na drie keer dineren heel zeker: Riddershoeve verdiende de nummer één-positie.
Zilver en brons Op de tweede plaats eindigde restaurant ff Swanjéé in Den Bosch, gevolgd door restaurant In Den Verdwaalde Koogel in Heusden. De bijbehorende bokaal wordt op 20 april aan Walter en Tillie van Laarhoven, de eigenaars van Restaurant Riddershoeve, overhandigd. Bovendien wordt die dag het Brabantse aspergeseizoen officieel geopend.
Asperges zijn laat Opmerkelijk genoeg werden vorig jaar de eerste asperges van de koude grond al op 18 maart gestoken. Walter van Laarhoven van de Riddershoeve weet van zijn vaste leverancier dat het dit jaar heel wat later is.
"We hopen op de eerste week na Pasen. Tot die tijd hebben we ze nog niet en serveren we ze ook niet. Asperges uit tunnels zetten we hier niet op tafel."