'Help, ik zit in een TV-programma!'; kandidaten achteraf niet altijd tevreden
Ze kreeg een gloednieuwe keuken en hoefde er geen cent voor te betalen. Toch was Karin de Jongh niet blij met het exemplaar. "Dat gaat echt nooit passen", was de reactie die ze gaf op de verbouwing. RTL-presentator John Williams hoorde het met klapperende oren aan.
'Verkeerd neergezet'Hoewel ze als een ondankbare dame werd neergezet in 'Help, Mijn Man Is Klusser', zegt Karin juist wel dankbaar te zijn. "De positieve dingen die ik ook heb gezegd, zijn niet uitgezonden. Bijvoorbeeld dat ik blij ben dat we nu een bank hebben waar we met z'n allen op kunnen zitten."
Maar met Karin zijn er meer Brabanders die de hulp van een tv-programma achteraf liever niet hadden gehad. Mieke Ligthart uit Tilburg bijvoorbeeld. Natasja Froger wilde met haar team het huis van Mieke opknappen voor het programma 'Welcome Home'.
Houtje touwtje-verbouwingDe verbouwing in 2011 verliep in eerste instantie spoedig, maar al snel bleek het volgens Mieke houtje touwtje-werk. "Er zaten een heleboel haken en ogen aan de werkzaamheden die men verricht had. Zo liggen er overal elektriciteitskabels en lekt het op verschillende plaatsen in huis, waardoor de badkamer niet te gebruiken is", zei haar advocaat erover.
Niet alleen de hulp van RTL-programma's werd wel eens niet gewaardeerd. In 2005 maakte het SBS-programma 'Hart in Aktie' werk van een vakantiepark voor gehandicapte kinderen in Ossendrecht. Het werd een waar speelparadijs, zo leek het op televisie.
Halve waarheidMaar stichting De Luchtballon was allesbehalve blij met die uitzending. De werkzaamheden waren nog niet eens klaar. Een halve waarheid in de uitzending, vond De Luchtballon. De stichting kreeg door tussenkomst van het programma ook gedoe met de Belastingdienst. Iets waar de zender later wel een oplossing voor zocht.
Niet alleen met verbouwingen kunnen kandidaten ontevreden zijn. Arrold van den Hurk uit Son was niet blij met het tv-programma Miljoenenjacht. Hij was tijdens het spelletje met Linda de Mol aardig op dreef voor een mooi geldbedrag.
Foutje door de zenuwenOp het moment dat hij 125.000 euro geboden kreeg, drukte hij op de stop-knop. Iets waar hij direct spijt van kreeg, want hij ging liever voor de 5 miljoen door. Een vergissing door de zenuwen, beweerde Van den Hurk. Hij sleepte de producent van het programma voor de rechter, want het was hun fout. De rechter wees een schadeclaim af.