Rapper Appa opgepakt op parkeerterrein bij Hazeldonk en vastgezet: ‘Dit krijgt nog een staartje'

7 mei 2015 om 14:33
nl
Rachid El Ghazoui, beter bekend als de Amsterdamse rapper Appa, is woensdag tussen twee en drie uur 's middags gearresteerd op een parkeerterrein bij de grensovergang Hazeldonk. Hij heeft de hele dag doorgebracht in een politiecel. Appa noemt de arrestatie op Twitter 'racisme'.
Geschreven door

De rapper beweert dat hij is gearresteerd omdat hij voldeed aan het profiel van 'drugsrunner'. "Nadat ik vroeg wat dat profiel was, was het antwoord: Marokkaan", aldus Appa.
Hij zou gewond zijn geraakt bij de arrestatie en hij stelt dat agenten hem bedreigden. "Ik heb beelden gemaakt van de arrestatie. Morgen met mijn advocaat kijken hoe en wat."[Tweet:body:https://twitter.com/thisisAppa/status/596034438426980353]
Politie heeft andere lezingDe politie heeft een andere lezing bij de gebeurtenis. Volgens een woordvoerder is er inderdaad een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden, omdat hij tot driemaal toe weigerde om zijn rijbewijs en kentekenbewijs te laten zien. "Hierop werd hij aangehouden op verdenking van niet voldoen aan een bevel."
Bij de arrestatie zou Appa zich hebben verzet en daarom is hij volgens de politie overgebracht naar het bureau in Breda. "Na zijn verhoor mocht hij rond kwart over negen naar huis. De politie maakt dossier op." Appa heeft nog niet gereageerd op de lezing van de politie.[Tweet:body:https://twitter.com/thisisAppa/status/596237571061108736]
OmstredenEl Ghazoui is sinds 2002 actief als rapper. Hij nam muziek op met onder anderen Mr. Probz, Lange Frans, Fouradi, Raymzter en Sjaak. Hij raakte in opspraak toen hij tegen dagblad De Pers zei dat hij het niet erg zou vinden als Geert Wilders zou komen te overlijden. Dat zei hij naar aanleiding van een ingezonden brief in de Volkskrant waarin Wilders de Koran vergeleek met Mein Kampf.
Onlangs trok de uitgesproken rapper weer de aandacht, omdat hij op Twitter de holocaust ontkende. Hij spelde 'holocaust' naar eigen zeggen met opzet verkeerd en bedoelde het niet 'serieus', maar zei het vooral om aan te tonen dat het vrije woord niet voor iedereen bestaat. Zo is te lezen in zijn tijdlijn op Twitter.
[Tweet:body:https://twitter.com/thisisAppa/status/594624087634345984][YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=hWDBkCKQRAY]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.