Video

'We hebben ons van onze beste kant laten zien', warm welkom deelnemers van Roparun in West-Brabant

25 mei 2015 om 16:59 • Aangepast 21 november 2020 om 18:14
nl
Meer dan 8000 lopers en begeleiders van de jaarlijkse Roparun kwamen maandag aan in Rotterdam na hun estafetteloop vanuit Parijs en Hamburg. Maandagochtend vroeg trokken de deelnemers die in Parijs zijn vertrokken door West-Brabant. Daar stond de lopers een warm welkom te wachten.
Profielfoto van
Geschreven door

In Ossendrecht waren traditioneel veel inwoners op de been om de deelnemers, die afgelopen zaterdag waren vertrokken, welkom te heten in Nederland en een figuurlijk een ‘zetje in de rug te geven’ voor de laatste kilometers.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


HavenstadDe lopers passeerden bij Putte de grens. Daarna ging het parcours via Ossendrecht, Bergen op Zoom, Dinteloord en Steenbergen richting Rotterdam. "We hebben ons van onze beste kant laten zien", twitterde burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom.

Wachten op privacy instellingen...

In Dinteloord gingen de lopers over een rode loper. In de havenstad werden de deelnemers op de Coolsingel binnengehaald door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Jubileum Het team door Dik & Dun uit Steenbergen deed dit jaar voor de twintigste keer mee aan de Roparun. Voor de lopers en begeleiders was er daarom een extra feestelijk onthaal in de thuisstad. "Fantastisch om dit te mogen meemaken. Hier doen we het voor", zegt loper Fred de Nijs. Vanwege het jubileum mochten de leden van het hele team eerst nog op de foto voordat ze, als laatsten, verder liepen naar Rotterdam.
Voor de Parottrunners uit Den Dungen was het dit jaar de laatste Roparun. Na tien jaar moeten ze noodgedwongen stoppen. "Heel jammer. Het is een fantastisch evenement. Maar in ons dorp zijn er geen jongeren meer die het estafettestokje over kunnen nemen en dan houdt het op. Het is goed zo, we kunnen terugzien op tien prachtige jaren", aldus één van de Parottrunners.
De 315 deelnemende teams halen met de loop geld op voor kankerpatiënten die niet meer kunnen genezen. Vorig jaar bracht het evenement ruim 5,4 miljoen euro op. Het geld wordt uitgegeven aan ruim 150 goede doelen. Een team bestaat uit acht renners die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen. Bovendien heeft elk team begeleiders.
De estafetteloop van ruim 500 kilometer is ontstaan in 1992. Sindsdien is ruim 62 miljoen euro opgehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.