Proces 'showbizzmoord' Bart van der Laar uit Gemert moet over

26 mei 2015 om 15:23
nl
Het proces over de zogenoemde 'showbizzmoord' op platenproducer Bart van der Laar uit Gemert moet over. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. In de zaak heeft Martien Hunnik mogelijk onterecht vastgezeten.
Geschreven door

Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar celstraf en tbs, toen nog tbr genoemd, voor doodslag op Van der Laar. In totaal bracht Hunnik acht jaar in de cel en onder behandeling door.
Van der Laar was onder meer de producer van Harriët Willems uit Valkenswaard, die begin jaren tachtig als Linda Williams meedeed aan het Eurovisie Songfestival met het liedje 'Het is een wonder'. Ze werd negende en had alles in zich om verder te komen in de muziekwereld, tot Bart van der Laar in 1981 om het leven werd gebracht.
Corry Konings en LuvOok was Van der Laar platenproducer van bekende namen als Corry Konings, Babe, Luv en Benny Neyman. De platenproducer werd op 10 november 1981 met een schotwond in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Hij overleed drie dagen later. Zijn dood kwam was een schok voor de Nederlandse artiestenwereld.
Hunnik werd op basis van zijn eigen verklaringen als dader aangemerkt. De bekentenis die hij in januari 1983 deed, trok hij in april van dat jaar weer in. Sindsdien heeft hij volgehouden onschuldig te zijn. Hunnik zelf strijdt al jaren voor de heropening van de zaak.
"Het moet verschrikkelijk zijn om vast te zitten voor iets wat je niet hebt gedaan'', zegt zangeres Corry Konings. Ze noemt het frustrerend dat nog steeds onduidelijk is wie de moord op zijn geweten heeft. "Na al die jaren weet niemand wie het echt heeft gedaan. Peter R. De Vries zou zich ermee moeten bemoeien.'' Zelf heeft ze de zaak lang geleden achter zich gelaten. "Bart was een hele goed vriend van mij. Hij kwam wel eens logeren als hij zich eenzaam voelde. Maar ik dacht dat de boel opgelost en afgesloten was. Ik hou me er niet meer mee bezig.''
Hof Den HaagZijn advocaat Geert-Jan Knoops en het Openbaar Ministerie vroegen in 2013 om een nieuw onderzoek om de zaak te heropenen. Dat gebeurt nu dus. Het gerechtshof in Den Haag zal zich over de zaak buigen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.