Extra vluchtelingen zorgt voor meer controles bij grensovergang Hazeldonk

17 juni 2015 om 12:21
nl
Ook bij grensovergang Hazeldonk worden naar alle waarschijnlijkheid extra marechaussees ingezet om vrachtwagens te controleren op verstekelingen. "Het is immers een van de grootste grensovergangen van Nederland", laat de Marechaussee weten.
Geschreven door

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee wil niet exact zeggen waar en hoeveel extra marechaussees in Nederland controleren op vluchtelingen. "Dat is ook van risicoanalyses afhankelijk." Wel zegt hij over Hazeldonk dat hij er vanuit gaat dat daar ook extra controle zal zijn.
Verder zal de eerste aandacht vooral uitgaan naar havens waar grote ferry's komen, zoals Europoort en Hoek van Holland. "In een binnenhaven als Moerdijk is die kans kleiner. Maar goed, we bepalen onze inzet op basis van risicoanalyses en signalen die we krijgen, dus het kan altijd veranderen."
Zorgelijke signalenHet kabinet besloot vanaf woensdag de inzet van marechaussee te intensiveren na zorgelijke signalen uit de transportwereld. Chauffeurs die in de haven van Hoek van Holland wachten op de boot naar Harwich en Hull zien steeds vaker verstekelingen in het ruim kruipen en kunnen er weinig aan doen.
Het aantal gevonden vluchtelingen in de havens van Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden is de afgelopen vijf maanden verdubbeld. Vanwege de strengere veiligheidsmaatregelen die genomen zijn in de Franse haven van Calais, zoeken de vluchtelingen hun toevlucht naar andere plekken in de hoop dat de beveiliging daar minder streng is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.