GGzE-medewerkers terecht ontslagen na drugsfeestje? Medewerkers naar kantonrechter

10 juli 2015 om 16:04 • Aangepast 21 november 2020 om 17:17
nl
Vandaag staan acht medewerkers van de GGzE bij de kantonrechter tegenover hun werkgever. Ze zijn op non-actief gezet vanwege het gebruik van cocaïne en speed op een teamuitje. Na het uitje kreeg de organisatie signalen van medewerkers van De Woenselse Poort dat enkele collega's van dit GGzE-onderdeel zich hadden misdragen.
Profielfoto van
Geschreven door

Ontslagzaken die te maken hebben met een verstoorde arbeidsrelatie of disfunctioneren gaan naar de kantonrechter. Die besluit of het ontslag rechtvaardig is.
TeamuitjeHet teamuitje was niet op het terrein van De Woenselse Poort, maar ergens anders in een blokhut. De GGzE vindt het onacceptabel dat er tijdens werkgerelateerde activiteiten verdovende en stimulerende middelen zijn gebruikt. Zeker omdat de betrokkenen werken op een afdeling waar ze veel drugsgebruikers behandelen. Na het teamuitje werd een extern onderzoeksbureau ingeschakeld. GGzE besloot vervolgens de acht medewerkers te ontslaan.

Wachten op privacy instellingen...

De rechter moet de vraag beantwoorden of de medewerkers onder werktijd drugs gebruiken. Volgens de personeelsleden niet. Het was laat op de avond en ze hadden een privéfeestje. Bovendien waren ze de volgende ochtend vrij. De GGzE ziet het anders: het was een teamuitje. De GGzE beweert budget beschikbaar te hebben gesteld voor het uitje. Bovendien was de blokhut waarin het feestje werd gehouden op naam van de GGzE geboekt.
'Klikspaan gebruikte zelf drugs'Bij Omroep Brabant meldde zich eerder anoniem een betrokken medewerker van de GGzE. De medewerker beweert niet aan de gebeurtenissen te hebben deelgenomen en ten onrechte op non-actief te zijn gezet.
“Mij is onrecht aangedaan. Ja, ik had veel gedronken, maar drugs heb ik nooit gebruikt. De klikspaan die naar de directie is gestapt die wél drugs had gebruikt, komt er gewoon mee weg.”
‘Het is een zooitje’De medewerkers waren werkzaam bij De Volte, een beveiligde afdeling waar mensen met persoonlijkheidsstoornissen, een verstandelijke beperking of een verslaving worden behandeld. Op deze afdeling, waar ongeveer tachtig mannen en vrouwen verblijven, is het ‘een zooitje’, zei eerder een betrouwbare bron die dicht bij de GGZ staat. Zo zou er onvoldoende toezicht zijn op de cliënten in De Woenselse Poort.
In sommige zaken heeft de rechter al aangegeven pas over drie weken uitspraak te doen. Dat komt doordat een aantal medewerkers een schadevergoeding vragen en dat maakt de zaak gecompliceerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.