Video

'Voelt voor mij als thuiskomen', chef-kok Jan Sobecki kijkt uit naar eigen restaurant op plek Boreas

26 april 2016 om 13:29
nl
Hij heeft ontzettend veel zin in zijn nieuwe uitdaging: Jan Sobecki begint vanaf 23 juli zijn eigen restaurant Tribeca in Heeze. Op die plek is nu nog tweesterrenrestaurant Boreas gevestigd. ''De timing kan niet beter'', vertelt Sobecki trots. Er gaat veel veranderen.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De nieuwe eigenaar is geen vreemde in de regio. Een jaar lang werkte hij als kok in Boreas. Ook heeft de nieuwe chef-kok een tijd in Eindhoven en Helmond gewoond. ''We gaan weer richting mijn vrienden, die wonen daar nog steeds.''
'Ging allemaal heel snel'Sobecki werkte de afgelopen acht jaar als chef-kok bij tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal. Dat restaurant sluit vanaf 1 augustus de deuren. De chef-kok ziet de overname als een buitenkansje. ''Ik ving op dat de eigenaren Nico en Sonja Boreas een opvolger zochten. We zijn een keer om tafel gaan zitten en daarna ging het allemaal heel snel.''
LEES OOK: 17 Michelinsterren voor Brabantse restaurants: Zarzo in Eindhoven enige nieuwe ster
Het nieuwe restaurant Tribeca wordt figuurlijk van de grond af aan weer opgebouwd. ''Eigenlijk heb ik alleen het pand overgenomen. Er komt een nieuwe kaart en ook nieuw personeel.''
'Persoonlijke touch'Ook de sterren van Boreas worden niet overgenomen. ''Vanaf 25 juli gaan we verbouwen. De vloer en het schilderwerk worden aangepakt. Het restaurant krijgt een persoonlijke touch. We hopen zo snel mogelijk op topniveau te kunnen presteren.''
Half augustus hoopt Sobecki het restaurant Tribeca in zijn stijl met eigen kaart te kunnen openen in Heeze. ''Het voelt voor mij als thuiskomen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.