Vierduizend Tilburgse studenten krijgen antikaterontbijt van tv-kok Rudolph van Veen
Bij de Korte Heuvel, Piusplein, de Heuvel en de Stadhuisstraat werden de duizenden studenten getrakteerd op een maaltijd met restjes uit de studentenkoelkast. De gemeente Tilburg wilde op die manier de verspilling van voedsel onder studenten tegengaan.
IntroweekDe bekende kok moest binnen een bepaalde tijd de brunch op tafel zetten. Het doel van Van Veen was de studenten laten zien dat er ook met kliekjes een maaltijd te maken is. ''Je kunt bijvoorbeeld van goedkope spitskool, wat kaas en een blikje tonijn en ananas een heerlijke salade maken.''
Het vooroordeel dat studentenkoelkasten veel schimmels bevatten geloofde Van Veen niet. ''Ik dacht dat de studenten prima konden koken. Dat studenten per definitie een koelkast vol bacteriën zouden hebben komt door een sensatieprogramma.''
Schimmel in de koelkast?De eerstejaars studenten konden de kookworkshop van de meesterkok wel waarderen. ''Het smaakte heerlijk en het was nog goedkoop ook. Daar draaide het uiteindelijk allemaal om'', vertelde een student.
Veel kliekjes houden de studenten meestal niet over. ''We gooien wel eens wat weg, maar dan staat er ook echt schimmel op. Dat hoeven we dan niet echt meer. Ook niet voor zo'n salade.''
De mega-kookshow was een onderdeel van de introductieweek voor de nieuwe studenten van de universiteit, Fontys en Avans in Tilburg. De meeste studenten starten maandag met hun nieuwe studie.