Video

Topzomer voor camping De Paal in Bergeijk: ‘Je hebt hier alles, waarom ver weg gaan?’

26 augustus 2015 om 22:00
nl
Gezinscamping De Paal in Bergeijk heeft een topzomer gehad. De camping zat bijna heel het vakantieseizoen vol. En ook nu alleen het zuiden van het land nog vakantie heeft, is het druk. Deze week is er nog een bezetting van 65 procent.
Geschreven door

“De gasten komen uit heel Nederland, maar wij hebben ook mensen uit Engeland, België en Duitsland, een internationaal gezelschap dus. Wij richten ons vooral op gezinnen met jonge kinderen. Daarvoor hebben wij de faciliteiten, zoals een zwembad en veel activiteiten”, zegt Mirjam Kuijken van De Paal.
Beste CampingHarrie Martens, die in 1969 met de camping begon in de bossen bij Bergeijk, zag deze ieder jaar groter worden. Nog steeds wordt er vernieuwd en zit er groei in bij De Paal. Ook dit jaar werd De Paal door de ANWB en het Duitse ADAC uitgeroepen tot beste camping.
De jonge moeders Kim en Brit komen uit het naburige Luyksgestel, maar vermaken zich prima op De Paal. De moeders vinden de camping ideaal met kinderen: “Je hebt hier alles, dus waarom ver weg gaan?”
VakantiegevoelZelf hebben ze ook een vakantiegevoel, ook al zijn ze maar een paar kilometer van huis. Ze vinden De Paal geweldig. Of ze aan vrienden en familie vertellen dat ze een paar kilometer verderop vakantie vieren? "Nee", zegt Brit, want dan komen ze allemaal langs."
Volgens Kim kunnen buitenlandse campings echt niet aan De Paal tippen: "Vroeger ging ik ook naar Frankrijk of Spanje, maar een paar kilometer van huis is echt ideaal."
Volgens Willem Kranen (Recron) zit het kamperen weer in de lift. "Vakanties naar een resort in het buitenland hebben in hun beste tijd gehad. Mensen gaan weer kamperen. Bovendien hebben bijvoorbeeld de Duitsers en de Belgen ons land weer als vakantieland ontdekt. Verder profiteerde de toeristische sector natuurlijk van het goede weer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.