WiFi 1000 keer zo snel als nu, kan dat? De TU/e denkt van wel
Het gaat dan bijvoorbeeld om energiemeters, alarmsystemen en koelkasten die een lijntje met het web hebben. Doordat al die apparaten tegelijkertijd in een huishouden met het internet zijn verbonden - het zogenoemde Internet of Things - zullen ze meer van het draadloos netwerk vragen.
De TU/e onderzoekt in het nieuwe lab nieuwe technologieën om de draadloze communicatie vlekkeloos te laten verlopen. Het testcentrum omvat zo'n 700 vierkante meter, oftewel vrijwel de hele achtste verdieping van het nieuwe Flux-universiteitsgebouw.
Duizend keer snellerHet lab van de TU/e-tak die zich bezighoudt met draadloze communicatie, Wireless Technology Eindhoven gedoopt, is bijzonder. Zo hebben wetenschappers het lab elektromagnetisch afgesloten van de buitenwereld. Zo verstoort telefoonverkeer de experimenten niet.
De onderzoekers werken onder andere aan een WiFi-verbinding van 1Tbit per seconde, ofwel 1000Gb. Ter vergelijking: een 'normale' draadloze internetverbinding in huis is duizend keer langzamer.
De TU/e hoopt de techniek voor supersnel internet in 2020 te realiseren, schrijft de universiteit ten slotte in een persbericht.