Video

Dit zijn de vijf gevaarlijkste verkeerssituaties in Brabant op dit moment

31 augustus 2015 om 13:41
nl
Bij het meldpunt dat Omroep Brabant vorige week opende voor gevaarlijke situaties in onze provincie, zijn inmiddels ruim 1500 meldingen gedaan. Een mooi moment voor een tussenstand. Dit zijn op dit moment de vijf gevaarlijkste verkeerssituaties in Brabant.
Geschreven door

1. Rijen - Kruising Stationsstraat en Constance GerlingsstraatDeze kruising in Rijen is met ruim honderd stemmen op dit moment de duidelijke nummer 1. "Door de constructie van de weg (flauwe S-bocht) is het overzicht totaal weg", schrijft een melder. "Er zijn al zoveel ongelukken gebeurd. Er wordt op de voorrangsweg ook hard gereden waardoor mensen door de kruisende wegen verrast worden."
"Verder is de straatverlichting erg slecht", voegt een andere melder toe. "En de ene lichtmast die er staat wordt bij een ongeluk altijd geraakt, waarna het maanden duurt voordat hij vervangen wordt. Misschien moet de gemeente een reserve kopen in plaats van maanden wachten op een nieuwe."
De gemeente Gilze en Rijen is overigens al wel in de weer met het kruispunt. “De gemeente is op de hoogte van het feit dat het kruispunt Stationsstraat en Constance Gerlingsstraat in Rijen als gevaarlijk te boek staat. Daarom staat het voor volgende week ook al op de agenda. Dan gaat het gemeentebestuur vergaderen over wat we eventueel op of rond het kruispunt zouden kunnen veranderen om de veiligheid te verbeteren", aldus woordvoerder Jeroen Leemans.
2.Vlijmen - Hongerburgweg"Hier rijden de auto's nogal hard en tussen de Marijnenlaan en de Hongerenburgweg ligt een speeltuin", schrijft een melder. "Je weet hoe dat gaat, er vliegt een bal de weg op en de kinderen gaan er meteen achteraan tot het een keer fout gaat."
3. Eindhoven - Rotonde bij afrit Ekkersrijt op snelweg A50Van de kruispunten in de dorpen naar de snelweg, want bij afrit 6 op de A50 is het flink oppassen. Daar kom je namelijk uit op een rotonde, waar je erg slecht ziet of er ander verkeer aankomt. "Zeer onoverzichtelijk door een te hoge muur die het zicht wegneemt voor weggebruikers die de rotonde vanaf de snelweg op willen rijden. Iedere maand minimaal één ongeluk!", schrijft een melder.
4. Nuenen - Stoplicht op Europaweg bij de kruising met de NeervoortsedreefOp de Europaweg in Nuenen is een probleem met de maximumsnelheden. "Op deze snelweg mag je overdag 130 kilometer per uur, dan komt er een kruispunt met stoplichten waar je 70 kilometer per uur mag en daarna weer 100 kilometer per uur", legt een melder uit. "Veel mensen rijden veel te hard, waardoor het vaak bijna mis gaat. Iemand komt met 130 kilometer per uur aan, waar iemand net vanuit stilstand aan het optrekken is. Het is al vaker mis gegaan, zelfs al een keer met dodelijke afloop."
5. Handel - PelgrimswegOp dit weggetje in Handel voelen veel mensen zich onveilig. "Er ligt een smalle weg dwars door de bossen. De weg is totaal niet verlicht. Als je daar als 17-jarig meisje van de bushalte naar huis fietst, heb ik daar geen fijn gevoel bij. Daarom komt mijn vader me vaak met de auto ophalen en blijft hij achter me rijden", schrijft een meisje.
MeldpuntKen jij ook een gevaarlijke verkeerssituatie in Brabant? Meld het bij ons! Via omroepbrabant.nl/meldpunt kun je op de kaart klikken en een melding doen. Of je kunt stemmen op andere gevaarlijke punten. Bij de top drie van meest gevaarlijke punten komt Veilig Verkeer Nederland helpen om de situatie veiliger te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.