Onvergetelijke ervaring voor doodzieke Pepijn (3): in de cockpit tijdens vliegreis naar Amerika

2 september 2015 om 19:36
nl
Gewapend met een enorme dosis aan energie en een ijzersterke wil treedt Pepijn Nieuwlaats (3) de spannendste maanden in zijn leven tegemoet. Het doodzieke jongetje uit Roosendaal kwam begin deze week met het vliegtuig aan in Amerika, waar hij het komende halfjaar een medische behandeling ondergaat. Om Pepijn gerust te stellen, kreeg hij tijdens de vliegreis de verrassing van zijn leven.
Geschreven door

Van het vliegtuigpersoneel mocht Pepijn zich heel even een stoere piloot wanen. Hij werd toegelaten tot de cockpit en mocht pal naast de piloot zitten.
De foto’s op de Facebookpagina van stichting Stoere Pepijn spreken boekdelen. “Wat hebben de mannen het super gedaan, ondanks de lange vlucht. De reis is goed verlopen”, schrijft de familie op het sociale medium.
'Fijne plek om te zijn'De stichting zamelde de afgelopen maanden geld in om de reis en het verblijf in Amerika mogelijk te maken. In een gespecialiseerd ziekenhuis wordt Pepijn de komende maanden intensief behandeld. “Het is een fijne plek om te zijn”, schrijft de familie. “De eerste nacht was iedereen al om 02.00 uur wakker. Dat deed een beetje zeer.”
Pepijn en zijn ouders kregen dinsdag alvast een rondleiding door het ziekenhuis. Volgende week staat de eerste afspraak gepland. Voor Thijmen, het broertje van Pepijn, wordt een tijdelijke school geregeld. “Hij heeft er zin in, maar vindt het ook erg spannend.”
ImmunotherapieIn het gespecialiseerde ziekenhuis waar Pepijn behandeld wordt, is een immunotherapie beschikbaar. Deze versterkt het eigen afweersysteem en verdubbelt Pepijns overlevingskansen.
In de hele regio werden verschillende acties gehouden om geld in te zamelen voor de familie Nieuwlaats. Binnen vier maanden werd het flinke streefbedrag van 100.000 euro opgehaald. Inmiddels staat de teller op ruim 128.000 euro.
NeuroblastoomDe stichting blijft doorgaan met inzamelen voor eventuele onverwachte kosten. Na de behandeling in Amerika is er een hoge kans dat er medische kosten zullen komen die niet helemaal vergoed zullen worden door de verzekering, legde de stichting eerder uit.
Het bedrag dat uiteindelijk niet gebruikt zal worden, wordt gedoneerd aan stichtingen die zich inzetten voor het bestrijden van kinderkanker (neuroblastoom). Bekijk hier een overzicht van een aantal georganiseerde acties in West-Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.