Wil de echte Vincent van Gogh nu opstaan? Battle of the look-a-likes

4 september 2015 om 13:09
nl
Dat Vincent van Gogh nog steeds populair is, is wel duidelijk. Dit jaar is de kunstschilder uit Zundert 125 jaar geleden overleden. Maar hij is nog steeds regelmatig op straat te vinden. Overal duiken dubbelgangers op. Van Zundert tot zelfs in New York. Maar wie lijkt nu het meest op de iconische schilder?
Geschreven door

De eerste dubbelganger die in het nieuws kwam was de New Yorker Robert Reynolds. Hij werd vastgelegd op de gevoelige plaat in een metro naar Brooklyn. De foto ging de hele wereld over. "Ik word overal herkend. Op straat, in de metro, in de kroeg", vertelt hij later.
Dicht bij huisMaar we hoeven niet heel ver te zoeken naar een dubbelganger van de impressionist. Ook binnen onze provinciegrenzen lopen Van Goghjes rond. Zelfs binnen de grenzen van de geboorteplaats van de kunstenaar. Freek de Bruijn lijkt als twee druppels water op zijn voormalige plaatsgenoot.
De foto van Freek ontsnapte ook niet aan de aandacht van Jan Schiltz. Deze man met kenmerkende rossige baard reageerde op de Facebookpagina van Omroep Brabant dat niet Freek de Bruijne op Van Gogh lijkt, maar hijzelf. "Van Gogh heeft een smal gezicht en Freek eerder een watermeloen. Wil je echt iemand met identieke gelijkenis, dan denken mensen eerder aan mij."
Maar wat vindt het publiek? Wil daarom de 'echte' Vincent opstaan?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.