Een likje van Vincent van Gogh? Bredase ijssalon pakt uit
IJsmeester Silvia heeft er uren werk aan maar toch moet ze razendsnel zijn. Met penseeltjes en eetbare verf werkt ze minutieus aan het zelfportret van de Brabantse meester.
'Smelt terwijl je werkt'Om de tien minuten gaat het kunstwerk weer de vriezer in. "Het blijft werken met ijs, dus dat smelt gewoon weg terwijl je eraan werkt", legt Josien van der Klaauw uit. De eigenaresse van de ijssalon bedacht de Van Gogh-actie in het kader van het naderende Open Monumentenweekend.
Hoe smaakt Vincent van Gogh eigenlijk? "Vast naar smurfenijs met al dat blauw erin", lacht een klant. Hij heeft het mis. "Het is mijn eigen favoriet, stracciatella", vertelt Van der Klaauw.
VeilingWie het eerste likje mag nemen van het portret is nog niet duidelijk. "We gaan het ijs niet zomaar op hoorntjes scheppen, dat is zonde. Daarom wil ik de ijsbakken gaan veilen voor een goed doel." Bedrijven of mensen die interesse hebben kunnen zich melden bij de Bredase ijssalon.
Naar welk doel het opgebrachte geld gaat, is nog niet duidelijk. "Als iemand een goed doel weet, mag hij ons bellen. Ik ben erg benieuwd naar de ideeën", aldus Van der Klaauw.