Verbijstering bij nabestaanden doodgeschoten Tilburger om verlof tbs’er: ‘Hoe kan dit nou verdomme?'
De 20-jarige verdachte keerde na de schietpartij in de Betuwestraat zelf terug naar zijn cel in de Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt in het Zuid-Hollandse Spijkenisse. Er was hem tbs voor minderjarigen opgelegd nadat hij was veroordeeld voor een reeks zeer zware geweldsmisdrijven, waaronder een gewapende overval.
De jongeman mocht met onbegeleid verlof om hem voor te bereiden op zijn vrijlating. Hij verliet 's ochtends de kliniek om naar zijn werk te gaan. Tegen de regels ging hij daar eerder weg, 's middags werd in Tilburg de 48-jarige bewoner doodgeschoten. “Ik zak echt door de grond als ik dat lees”, vertelt de broer. “Hoe kan het toch verdomme dat zo’n iemand die veroordeeld is voor allerlei zware misdrijven, de kans krijgt om tijdens zijn behandeling mijn broer te doden? Dat is echt niet te bevatten.”
LEES OOK: Nachtmerrie voor nabestaanden doodgeschoten Tilburger (48): 'Onze broer is koelbloedig vermoord’
'Koude rillingen'Voor de nabestaanden komt het merkwaardige nieuws over de tbs’er als een donderslag bij een heldere hemel. Ze moesten het ‘s ochtends tijdens het ontbijt van de media vernemen. “Voor zijn kinderen is dit helemaal verschrikkelijk. Hun papa is er niet meer omdat zo’n gek vrij mocht rondlopen. Daar krijg ik echt koude rillingen van.”
Dagblad De Telegraaf meldt dat het om een uit de hand gelopen drugsdeal zou gaan. Die informatie is bij de familie niet bekend. “Voor zover wij weten gaat het om een roofoverval. Zijn kettingen en sieraden zijn namelijk buitgemaakt. Daarbij hebben wij onze broer nog nooit met harddrugs gezien. Als hij een belangrijke drugsbaas was, zou hij wel een groot huis en een dikke auto hebben.”
LEES OOK: ‘Tilburger (48) doodgeschoten vanwege zijn waardevolle sieraden’: maandag afscheidsdienst
In Godenkamer doodgeschotenHet huis waar de fatale schietpartij zich afspeelde, werd vorige week vrijgegeven. De nabestaanden hebben onder begeleiding van Slachtofferhulp het pand bezocht. Daaruit kwam naar voren dat de Surinamer in zijn ‘Godenkamer’ is doodgeschoten. “Daar bewaarde hij allerlei Hindoestaanse standbeeldjes en symbolen. Hij is dus voor de ogen van onze Goden gestorven.”
Vlak na de schietpartij werden vier mannen aangehouden die op dat moment in het huis waren. Dit waren kameraden van het slachtoffer. Al snel bleek dat zij niets met de fatale schietpartij te maken hadden.